Na een periode van niet fietsen, maakte ik een paar langere ritten. Het was best dit eens af te wisselen met een dagje wat minder, dus trok ik donderdagochtend naar de Lembeekse Bossen.

Ik was al een paar keer eerder aan de Kapel van Troost en Vrede om foto’s te maken, maar was tot nog toe niet echt tevreden van het resultaat. (alhier te vinden, scroll scroll)

En bij aankomst dacht ik: hmmmm, wordt het weer meer van hetzelfde? Het is een vrij donkere plek, ook als het een heldere dag met veel zonneschijn is.

Maar neen, ineens kwam het goddelijke licht tevoorschijn.

Kijk hoe het licht de bomen van onderuit belicht.

Ook de kapel licht op onder de gouden zonnestralen.

De zon piept door de ramen van de kapel heen.

De spot op een plant.

Die lichtstralen zijn prachtig.

Daarna fietste ik verder over de zandpaden van de Lembeekse Bossen, waarbij ik me een hoedje schrok toen een meneer me voorbijstak en aansprak. Maar ’t was een vriendelijke mens die een gesprekje over fotografie startte.

Ik sloeg nog eens een zijwegeltje in, waar ik, al zeg ik het zelf, machtige foto’s van het zonlicht door de bomen kon maken.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

36 reacties

 1. Die laatste 2 zijn echt van een beroeps fotograaf. Eigenlijk zou je voor jezelf een galerij/portefolio moeten maken van je allerbeste foto’s. Wellicht om ooit te publiceren of in te zenden voor een wedstrijd of om te verkopen.

  1. Wat lief!
   Ik ben daar tussendoor een beetje mee bezig, mijn favoriete foto’s bij elkaar zoeken en bewerken met de kennis die ik toen niet had maar nu wel.

 2. ik heb dat op mijn ochtendrit naar het werk doorheen Meerdaelwoud in de herfst soms, dat zo net timing goed is en die zonnestralen erdoor komen. Heel mooi.

  Maar het portaal van dat kapelletje blijft wel donker eh. Is echt donker bos blijkbaar. Welke bomen domineren er?

  1. Mooi hè, als je dat ziet gebeuren.

   De Lembeekse bossen zijn vooral naaldhout (aangeplant), maar worden nu terug omgevormd naar bossen met loofhout.
   Er zijn plekken met brede lanen, waar het wat lichter is, maar de plek waar de kapel is, is echt heel erg donker.

Zeg het eens?