Een fotoproject in 2023: elke maand een foto van een boom. Van dezelfde boom. Een boom in een akker in de Bosstraat, op de grens van Waarschoot met Sleidinge.

Ook in juli was het wat wringen om “mijn boom” gefotografeerd te krijgen. Ik doe dat in de tweede helft van de maand, maar toen was ik niet fietswaardig wegens herstellend van een kleine ingreep, en het weer wilde ook al niet mee.

Maar goed, we laten ons écht niet dwarsbomen hoor. Zaterdagochtend maakte ik gebruik van een droog en zonnig moment om naar mijn boom te fietsen. Hij ziet er nog altijd even schamel bebladerd uit, vrees ik.

Ik kreeg een mooi moment met zon van de andere kant, zodat de boom mooi belicht werd. De aardappelen groeien, de maïs ook.

JUNI

MEI

APRIL

MAART

FEBRUARI

JANUARI

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

38 reacties

 1. En toch…ik blijf dat een mooi project vinden. Deze laatste foto vind ik overigens ook de mooiste uit de reeks, in het bijzonder met die wolkenlucht erbij. Zorg toch ook maar voor voldoende rust, na die ingreep. Wat die maïsvelden betreft: ik heb altijd horen zeggen, dat het een teken is dat de herfst in aantocht is. Zou het?

  1. Dankjewel 🙂
   Ik neem zeker voldoende rust. Met dat weer kan ik ook niet veel anders nu 🙂 (alhoewel de zon nu toch schijnt).
   Ik denk het wel, dat die maïs aangeeft dat de herfst in aantocht is. Maar ik hoop wel op nog wat mooie zomerdagen 🙂

   1. Ja, hopelijk wel, wat die zonnige dagen betreft. Vandaag start m’n vakantie (eindelijk!)
    Ik heb anderzijds niets tegen de herfst, jammer dat de mooie kant van de herfst zo vaak vergeten wordt.

    1. Ik heb het moeilijk met de herfst omdat die de winter aankondigt. De kleuren en geuren vind ik zeker wel mooi. De “belofte van iets nieuws” vind ik zo mooi aan de lente. Misschien wel wat analoog met het feit dat ik de zonsopgang verkies boven de zonsondergang.
     Maar zeker: de herfst is ook heel mooi.

     1. Persoonlijk kijk ik niet teveel vooruit, en dat is in vele opzichten zo. Elk seizoen neem ik doorgaans zoals het komt. Daar kan ik zelf immers niets aan veranderen dus probeer ik het zo goed mogelijk te aanvaarden. De lente vind ik overigens óók heel mooi. Met andere woorden: vooral de tussenseizoenen spreken me aan (met de herfst nèt dat tikkeltje meer).

 2. Wat een leuk project! De foto van juli is buitengewoon goed geslaagd. De wolken, het licht op de voorgrond. Dat de boom niet geheel vol staat met blad, heeft wel iets. Als mens komen we ook niet altijd even goed tot bloei, of kunnen we moeilijk bij ons blije gevoel. De januari-foto is ook mooi. Daar staat de boom fier op.

 3. Boeiend je project. Een boom trekt ieder jaar zijn/jaar jas aan en uit. Een foto van mensen zou door kleding gekleurd zijn. De natuur is anders. Ik ben benieuwd of je het volgend jaar ook zou doen.

  1. Ik heb zaterdag al even rondgefietst, op zoek naar een plek waar ik eenzelfde project zou kunnen beginnen in januari. Misschien wordt het een landschap, ik heb wel een idee. Verderzetten wil ik in ieder geval 🙂

  1. Nee, die bladeren gaan niet meer komen. Ik vraag me wel af hoe het volgend jaar zal gaan. Ik moet de foto van vorig jaar (die me aanzette tot dit project) eens zoeken, het verschil is immens.

   Het is inderdaad ook leuk alles errond te zien evolueren.

Zeg het eens?