Een fotoproject in 2023: elke maand een foto van een boom. Van dezelfde boom. Een boom in een akker in de Bosstraat, op de grens van Waarschoot met Sleidinge.

Was ik mijn boom vergeten? Niet echt. Allez, ja, een beetje maar niet helemaal. Hij stond in mijn agenda, en daarna vergat ik hem. Stom, want het waren goeie omstandigheden om hem te fotograferen. Goed, eergisteren dacht ik er ineens weer aan. Mijn boom! Gisteren op pad gegaan, maar het was bewolkt en grijs. Ik dacht: als het morgen beter is, doe ik de foto nog over. En het was dus beter. Nog net een foto in juni dus. Met links maïs en rechts aardappelen.

En ge moogt gerust vaststellen dat ik een beetje ongelukkig ben. Mijn boom ziet er niet goed uit. Het gebladerte is maar dunnetjes. Dat was vorig jaar niet. Veel takken zonder blaadjes. Miljaar zeg. Gevolg van de droge zomer van vorig jaar? In ieder geval: ik word daar een beetje triest van.

MEI

APRIL

MAART

FEBRUARI

JANUARI

Dit delen:

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

    1. Wat ik vroeger merkte aan mijn blauwe regen: als de zomer ervoor droog geweest was, dan bloeide hij het jaar nadien niet goed, ongeacht hoe het voorjaar was. Misschien is dat met deze boom ook zo. Ik hoop het, want anders is hij aan het sterven…

        1. Zot hè. Onze planten zijn niet bestand tegen zo’n extreme hitte, en ja, die passiflora zal zichzelf doodgebloeid hebben.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: