Lang geleden dat ik zo nog eens een echt naaibericht maakte. Hoog tijd dus. Want ik maakte kleertjes voor Otto, en die moet ik toch eens vastleggen.

Ik kocht stof nog voor hij geboren was (denk ik), en maakte in de winter shirtjes met lange mouwen. Zo van die ieniemienie babyshirtjes. Nu verbruik je met zo’n shirtjes nauwelijks stof, dus werd de rest opgeborgen, met het plan in het hoofd er later zomershirtjes uit te maken, met korte mouwen.

En dat deed ik in het begin van de maand. Ik puzzelde een beetje om tot een patroon naar mijn goesting te komen. Ik heb lang gezocht naar een sluiting die ik geschikt vind voor een babyshirt, en vond dat uiteindelijk in dit gratis patroon van de Dromenfabriek. Dat gaat (gratis) echter maar tot maatje 68, en voor Otje was een 74 al nodig, dus legde ik de sluitingen aan de schouder op dit andere gratis patroon van de Dromenfabriek, dat ook in grotere maten voorziet. En wellicht ga ik het patroontje gewoon kopen, veel kost dat niet, en het is altijd fijn om hebben.

Ik maakte de drie shirtjes zowat in serie. Het eerste maakte ik apart, omdat het al even geleden was en ik niet meer zeker was van de werkwijze, maar eens ik het punt van de schoudersluitingen voorbij was, begon ik aan de twee andere en maakte er seriewerk van. En zo ging dat goed vooruit.

Ik had ook nog katoen liggen met gansjes, waar ik eerder al een broekje van maakte. Dat begon te klein te worden, dus maakte ik op anderhalf uur tijd een shortje. Ik gebruikte dit patroon, dat maar in één maat beschikbaar is blijkbaar (newborn, maar het was toch wel wat groot, zelfs voor een behoorlijk stevige newborn). Ik had voor een keer een voorbeeldshortje in huis (kledingmaten zijn toch altijd een struggle), gebruikte dat om te bepalen hoe wijd de taille moest zijn, tekende een goede centimeter extra naadwaarde bij het broekje, en knipte het af op de lengte van het voorbeeldshortje. Zo’n dingen zitten echt zo snel in elkaar!

Dinsdag werd Otto 8 maanden, en op die vermaanddagen maakt Mevrouw de Fotoschuur altijd foto’s. Twee vliegen in één klap, deze keer, want met een shirtje en het shortje. Wat is dat toch een vrolijk kereltje!

Zijn kriebeltjes pakken levert een het guitigste totje op.

Zie je die twee tandjes? De nieuwste aanwinst van het ventje.

En weet je? Van 2 stofjes heb ik nog steeds genoeg over om er in het najaar nog eens iets van te maken.

Dag Otto!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

    1. Ik zou dat zelf wel doen, maar ik ga bij het kleertjes maken voor de kleinkinderen vooral in op de wensen van de mama (en als ze wat groter worden: de kindjes zelf). Zo ben ik zeker dat de kleertjes niet in de kast belanden, maar gedragen worden. En de mama heeft het momenteel voor neutrale en aardetinten 🙂

  1. Superleuk zeg! Rhea haar kleedje heb ik hier nog hangen, ik zal het dan later introduceren voor haar popjes. 🙂
    Ik denk eraan ook naailessen te volgen, ik wil dat ook kunnen!

    1. Altijd fijn als babykleertjes zo een tweede leven krijgen 🙂
      Het is een lang leerproces, leren naaien, hou daar rekening mee 🙂

Zeg het eens?