Een tijd geleden al breide ik een slaapzakje voor de Fotoschuur. Het viel zo in de smaak, dat ik er een tweede breide. Ik blogde daar niet over, maar toen ik onlangs op zoek ging naar de link waar ik het patroon vond, dacht ik: dit moet nog op mijn blog. In de eerste plaats dat ik de link makkelijk terugvind, want ik gebruik mijn blog ook als archief. Dus, bij deze.

Alle foto’s in dit blogbericht zijn van de hand van Mevrouw de Fotoschuur.

Ik zag zo van die cutie slaapzakjes passeren op Pinterest, eenvoudige dingetjes met een knoop onderaan. Schattuuuuuug! En zo begon de zoektocht naar een patroon. Niet simpel, vanalles te vinden maar niets wat ik bruikaar vond. Want ik had een idee in mijn hoofd over hoe ik wilde dat het eruitzag.

Tot ik op dit bruikbare patroon stuitte: DIY tricot, un cocon de naissance. In het Frans, en niet precies wat ik wilde. Maar ik kon er wel wat mee.

Het aantal steken kwam vrij goed overeen met wat ik wilde, en ik minderde onderaan niet helemaal tot het slaapzakje dicht kon, maar breide er nog een korte tube aan. Wat wel gepruts is, zo’n smalle buis breien met een rondbreinaald. Maar het lukte.

In eerste instantie was het buisje wat te kort om er makkelijk een knoop in te leggen, dus maakte ik het achteraf nog wat langer. Maar voor de rest: perfect.

Voor het eerste slaapzakje gebruikte ik SMC Bravo 0002 Natur-tweed, een tweede volgde in een andere kleur, Holz-Tweed.

Deze slaapzakjes zijn fantastisch te gebruiken voor foto’s van pasgeboren baby’tjes. Hier met kleinkind Otto, toen hij nog een kakelvers baby’tje was.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

16 reacties

  1. Geweldig, ook ik struin al dagen op Pinterest om een goed patroon te vinden , voor zo n cocoon. Vind die van Hvid erg mooi maar veel te duur.
    Mag ik vragen of je het patroon in het Nederlands wil delen ?

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: