Op zoek naar bloginspiratie kwam ik deze tegen: 15 reisdilemma’s, wat kies ik als het écht moet? En omdat onze vakantie dichterbij komt, vind ik het wel leuk deze dilemma’s eens aan te pakken. Opgesplitst in 3 delen. Vandaag deel 3.

Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien

Goh, als ik mijn familie nog mag zien, dan kies ik voor nooit meer mijn vrienden zien. Erg hè, haha. Binnenkort hebben we onze eigen camper, je kan ons dat reizen dan toch niet afpakken?

Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Simpel. Weg met de auto. We hebben al langer beslist niet meer met het vliegtuig te reizen. Er blijft wel die droom om eens naar Australie (en/of Nieuw-Zeeland) te gaan, maar goed, dat is altijd al een droom geweest.

Backpacken / cruisen

Cruisen met onze camper over de Europese wegen. Yay! All the way! Of zouden ze iets anders bedoelen met cruisen? (sommige antwoorden zijn een beetje tongue in cheek, dat had je wel al door).

Alles regelen / op de bonnefooi

Alles regelen. Yep. Op de bonnefooi is niks voor ons. Als we de Tour (of dit jaar, de Giro) achterna gaan, dan moet er gepland worden. En dat doe ik, meticuleus. Als we de Tour volgen, dan reserveren we vaak ook al camperplaatsen. Voor onze reis dit jaar deden we dat niet (omdat er in Italië geen Camping Car Park is). We reserveerden wel op een camping voor het einde van onze reis. Voor de rest: alles al vrij goed uitgezocht, routes, mogelijke dingen om te doen, the whole lot. Het is wel zo dat we van die planning kunnen afwijken, als we dat willen. Omdat we een rit meer of minder willen zien. Omdat het weer elders beter lijkt. Omdat we ergens geen goesting in hebben. Kan allemaal. Geen probleem. Ook als we geen rittenwedstrijd volgen, maak ik graag een planning op. Omdat ik weet dat als we voor langere tijd vertrekken zonder planning, we veel te weinig gaan doen en wat kriskras rondrijden zonder doel, het zegt ons niet veel. Maar altijd met in het achterhoofd dat het niet erg is dat we die planning deels op de schop gooien.

Roadtrip / op één plek blijven

Roadtrip. Altijd. Wij reizen niet met een camper om op 1 nacht via de autostrade naar een camping te sjezen, daar veertien dagen te blijven en dan weer huiswaarts te keren. Nope. Met de camper reizen is voor ons rondtrekken. Van het één naar het ander. Daar houden we van. En als we onze eigen camper zullen hebben, zal dat ook niet zijn om er één keer per jaar een grote reis mee te maken. Je zal ons niet veel weekends thuis vinden, dat geven we je nu al op een briefje.

Voila, de 15 dilemma’s opgelost. Volgende week: een voorproefje van onze komende vakantie. Of zoiets. Beetje plannen uit de doeken doen. Maar lang niet alles verklappen, ha nee!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

16 reacties

 1. Uitzoeken en regelen, helemaal zoals ik het doe. Ik vroeg me af of jullie ook niet een paar dagen ergens blijven staan. Wij doen ook rondreizen, met de auto, maar wij blijven wel telkens een dag of drie, vier ter plaatse voor we naar het volgende rijden. Ik zou eens niet alles gezien hebben…

  1. We blijven ook soms een paar dagen op dezelfde plek hangen. Het is eigenlijk ideaal om dat te kunnen doen. Een paar dagen achter elkaar van het één naar het ander rijden moet gevolgd worden door een paar dagen op dezelfde plek, anders wordt het echt te vermoeiend.
   Als we een grote ronde volgen, dan rijden we over het algemeen meer. Doen we een reis zonder wielrennen te volgen, dan blijven we over het algemeen wat langer op de verschillende plaatsen.

 2. Ik had gedacht dat jullie al een eigen Camper hadden, leuk vooruitzicht hebben jullie dan nog 🙂

  Wij plannen ook altijd, alleen loopt de planning nooit als gepland 😅

  Ja en ook wij trekken om te genieten en niet plakgas om gehaast ergens te komen.

  1. Yep, leuk vooruitzicht 🙂 Hij is al een tijd besteld, maar in de nasleep van corona verloopt alles traag, trager, traagst.

   Die planning hoeft inderdaad niet te verlopen zoals gepland 🙂

   Heerlijk zo reizen hè. Geen haast, geen stress, en heel veel zien.

 3. Volgens mij heb je bij de eerste vraag het verkeerde antwoord doorgestreept want dat strookt niet met wat je bij die vraag vertelt. Ik heb altijd maar één reisdilemma, “waarom moet ik zo nodig van huis!”. Als ik eenmaal weg gaat het wel redelijk maar het blijft behelpen om weg te komen.

  1. Oei, ik kijk straks eens om dat recht te zetten.
   Ik had dat vroeger ook wel, dat liever thuis zijn. Nu ben ik ook graag weg.

 4. dat eerste dilemma zeg, daar kan je toch niet op antwoorden eh

  goh dat vliegtuig geef ik toch niet helemaal op hoor, dan wordt mijn wereld te klein. En ik vind het vliegtuig minder stresserend dan lange autoritten.

  en rondtrippen of ergens blijven en er thuiskomen: ik vind beide tof. Maar ik wil om te kunnen tot rust komen het ook wel vooraf geregeld hebben.

Zeg het eens?