Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

 1. We zijn er pas helemaal maar als we ook “gewoon ouderwets” vrouw mogen zijn zonder ons daarvoor te hoeven schamen. Maar zijn nog wel landen waar nog veel te doen is.

 2. Ik denk dat ik twee sterke vrouwen opgevoed heb, wat niet wegneemt dat ik graag zou zien dat ze het wat gemakkelijker in het werkende leven zouden hebben.
  Op de vraag aan mijn oudste of ze staakt vandaag (haar recht op vrouwendag in haar functie) antwoordt ze “ja”, en dit ook: “En rara plots weten mijn mannelijke leidinggevenden weer dat ik besta. Het zou tof zijn mochten ze dat ook weten wanneer ik effectief aan het werk ben…” Dat is dan een job waar ze nooit haar uren mag tellen en voor de goeie zaak totaal aan het opbranden is. Door een foutje in de administratie staat ze zelfs bij haar werkgever als mannelijk in het personeelsregister. Ze weigert het te veranderen omdat ze dan waarschijnlijk minder gaat verdienen.

  1. Straf wel, dat laatste.
   Jammer dat het professionele leven zo’n gevecht moet zijn hè.
   Sterke vrouw heeft sterke vrouwen opgevoed 🙂

Zeg het eens?