Vorige zondag hadden we een wandeling in het Zwin gepland. Ik dacht: grijs of niet grijs, aan de kust is het altijd mooi. Weer hadden we een beetje de verkeerde dag gekozen, zaterdag was een rustige dag, zondag loeide de wind aan 5 beaufort vanuit de Noordzee. Wat was het koud!

We vertrokken door de duinen, het was nog vrij donker.

Meneertje Mertens maakte een foto van mij.

Deze foto was ik aan het maken.

De zonsopgang was niet echt spectaculair, maar aan mijn linkerkant ontdekte ik opeens de maan, laag en groot. Mijn dag was goed.

Toen we aan de kust kwamen, was het licht het mooist, en zette ik er een spurtje in om dat nog te vatten.

Daar is ze.

Zoals ik zei, waaide het hard, en de zee was heel ruw.

Verboden te baden, maar ik denk niet dat er ook maar iemand was met het idee om te gaan zwemmen.

Richting Breskens.

In mijn haast om dat mooie licht te vangen, hadden we een groot stuk in de verkeerde richting gestapt. Terugkeren naar het juiste punt, en vandaar de wandeling verderzetten, zou onze wandeling te lang gemaakt hebben, dus volgden we de vogels en stapten terug richting Knokke.

De golven waren prachtig, dus trokken we nog eens naar de waterlijn.

Zo vaak zie ik dit niet aan onze kust dus…

… verbaast het je dat ik honderden foto’s maakte?

En die wandeling door het Zwin, die doen we nog wel eens bij beter weer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

  1. Prachtig ochtendgloren daar in Knokke. Ik bewonder ook jullie moed om zo vroeg op stap te gaan!
    Als de wind in het water zit, dan kan je prachtige golfslagen fotograferen. Als het nog eens stormt, dan moet je zeker eens gaan fotograferen! Je zal je lol niet op kunnen.

Zeg het eens?