Lang geleden dat ik hier nog eens een blogpost zette over iets wat ik maakte. Maar als ik mooie foto’s krijg van Mevrouw de Fotoschuur, dan moet dat toch wel eens hè.

Ik had al een tijdje stofje liggen voor kleertjes voor Otto. Ik maakte een broekje, ik maakte een shirtje dat te klein was, en dan maakte ik een shirtje waar ik heel tevreden van ben.

Een shirtje in fijne piqué katoenjersey, de stof waar vaak polo’s uit gemaakt worden. Als patroontje gebruikte ik het gratis naaipatroon baby shirt van de Dromenfabriek. Dit is gratis tot en met maatje 68, de maat waarin ik het maakte. Daarna zal ik het met veel plezier kopen, want het was echt perfect. Het is nog een beetje “op de groei”, maar zo moet dat bij van die kleine knulletjes die groeien als kool.

De enige fout die ik maakte, was dat ik de naadwaarde aan de schouders op 1 cm knipte, zoals ik gewoon ben, maar die moest een centimeter langer. Maakte gelukkig niet veel uit, want voor de rest is het shirtje perfect geworden. Zelfs de drukknoopjes gingen er vlot in.

Otto is gefascineerd door zijn eigen handjes, schattig toch.

Voor de fun of it nog wat foto’s van Meneertje en Mevrouwtje Twee Handen Op Eén Buik.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

Zeg het eens?