Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Laat ik eens beginnen met een wazige foto. Zondag gingen we wandelen in het Zwin. Dat was in ieder geval het plan. We startten in het duister. Het was ijzig koud, de wind waaide loeihard uit het noorden. Vanuit de Noordzee dus.

Of het mooi was? Ja, het was mooi. Ik denk dat ik er morgen of overmorgen een foto-blogpost van maak.

Aan de kust liepen we een stuk verkeerd, waardoor de hele wandeling te lang zou worden, dus keerden we via de eerste lelijke appartementsgebouwen van Knokke terug naar de auto.

Het grijs begon wat te wijken, maandag deed ik nog een dag niets. Niet waar hoor, ik naaide kleertjes. Dinsdag ging ik ’s morgens op stap. En het was prachtig.

Eerst dacht ik dat het fietspad aangevroren lag, maar het bleek zout te zijn. En op de echt gevaarlijke plekken was er zand gestrooid. En zelfs op deze koude dagen fietste er veel schoolgaande jeugd van Waarschoot naar Eeklo.

De zonsopgang was prachtig. Nog een foto-blogpost waard, toch? Komt eraan. Ergens volgende week.

Dinsdagnamiddag waren wij hier te vinden. Smakelijk, zegt Herman als ik vertel dat we naar Ikea gaan.

Woensdag ging ik naar Gent, naar de familie Fotoschuur. Op het perron van het station maakte ik eens gebruik van de zeer-breedbeeld-functie van mijn telefoon.

In de namiddag gaan we allemaal samen om Otto. Je wil niet weten hoe dit kleine meisje hier haar opa rond haar ieniemienie kleine pinkje windt (ze heeft zo’n kleine en smalle handjes nog, zalig).

Zó hard windt ze hem om dat kleine pinkje. (ze wilde hem laten stappen met haar hand voor zijn ogen maar dat vond hij niet het beste idee).

Donderdagochtend trok ik er opnieuw op uit. Nog vroeger dan dinsdag. Ik moet zeggen, het was weer berekoud (meer koude wind dan dinsdag). Maar het was mooi, anders mooi dan dinsdag. Of daar een blogpost van komt? Dat weet ik nog niet, de foto’s zijn nog niet bewerkt.

Vrijdag ging ik in Gent lunchen met een vriendin. Ons oog viel op Villa Anamma. We hebben het ons niet beklaagd, het is er gezellig en het eten was heerlijk.

In het doorgaan stapten we van de Dampoort naar het restaurant, in het terugkeren gingen we met de bus. Natuurlijk zagen we een bus net voor onze neus vertrekken, dus misten we onze trein. Wat voor vriendin een half uur en voor mij een uur wachten betekende. Tijd voor foto’s uit verveling dus.

De trein naar De Panne. Het steekt niet nauw blijkbaar, die West-Vlamingen mogen al blij zijn dat er een trein rijdt naar hun contreien? Zoiets? NMBS? Amai zeg, wat een krot was dat. Wel fotogeniek.

De huidige staat van de NMBS in beeld gebracht.

(wist-je-dat-je: de roltrap van station Gent Dampoort had een jarenlang actieve Twitter-account)

(en na mijn opmerkingen over de trein naar De Panne: ook naar Eeklo moet het niet veel zijn, op de lijn Ronse-Eeklo rijden ook bejaarde treinen/treintjes)

(de trein naar Brugge-Oostende trouwens was wel state of the art, gloednieuw, ik zag ze nog niet eerder)

Afgewerkt product van de week: ik speel vals met een foto van wat ik vorige week maakte, maar nog niet wilde tonen. Een broekje en een shirtje voor Otto.

Het broekje is voor de zomer, het shirtje is een beetje aan de kleine kant. Of Otto is een stevig manneke. Dat ook, maar het shirtje is toch ook klein.

Deze week maakte ik het perfecte shirtje. Echt, zo tevreden mee!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

Zeg het eens?