De foto’s die ik tijdens onze reis in juli in Frankrijk met de Nikon maakte, bewaarde ik voor thuis. Die foto’s zijn veel beter als ze zorgvuldig geselecteerd en bewerkt worden. En zo kan ik onze reis nog eens herbeleven ook. Ik laat ze beetje per beetje op jullie los, elke keer foto’s van 1 dag.

Ons verblijf in Stekene was nu wel op het goede moment om eindelijk eens een bezoek te brengen aan de Verbeke Foundation, iets waar ik al langer op aasde. We keken er onze ogen uit, en het hele concept was eigenlijk compleet naar onze goesting. Je loopt er gewoon rond, je doet wat je wil, niemand die op je vingers tikt als je ergens eens op een knoppeke duwt of als je foto’s maakt. Wat ik dus vollen bak deed, wat dacht je.

Toen we arriveerden was het nog bewolkt en zelfs wat regenachtig.

Binnen maakte ik weinig foto’s. In de serres daarentegen weer wel.

Ik hou wel van de details, zoals de gieter op de foto hierboven, of het horloge hieronder.

De zon was er ondertussen doorgekomen, en het was bloedheet in de serres, dus verkasten (pun intended) we snel weer naar buiten.

(de ster is een fotografisch experimentje)

Door de hitte hielden we het sneller dan voorzien voor gezien. We keren er nog wel eens terug, om te wat dingen die we nu gemist hebben, te bekijken. Ter afkoeling reden we door naar Breskens, bij de vuurtoren kan je er aangenaam staan met de camper.

Waarna we terugkeerden naar Stekene, alwaar ik me nog wat onledig hield met het maken van foto’s van bloemen.

En van de camper.

En van Meneertje Mertens.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

20 reacties

 1. Naar de foundation wil ik ook graag terug. Alternatieve kunst, ik loop er graag rond.
  Het was er zo warm? Vlakbij in de omgeving zijn grote verkoelende bossen! Maar die vuurtoren zorgde ook voor mooie (herkenbare) beelden.
  Fijn toch om zo lang te kunnen nagenieten van een reis en wellicht ondertussen al dromen van een nieuwe reis?😉

 2. Goh, de Foundation … iedereen heeft het erover maar als ik de foto’s zie bij diverse bezoekers denk ik niet dat het iets voor mij is. Doe mij maar de vuurtoren van Breskens.

 3. ’t Is daar een soort van speeltuin voor fotografen hé, die Verbeke Foundation. Ik mocht er me ook al eens ‘amuseren’. Maar om rust op te zoeken, sluit ik aan bij je uitstap naar Breskens en bij uitbreiding Zeeland over het algemeen.

  1. Wij waren er op een donderdag in de grote vakantie, en ik vond het meevallen qua drukte. Maar ik kan me voorstellen dat het er op andere momenten erg druk kan zijn en dat je er veel fotografen tegenkomt.
   Zeeland is prachtig hè, met zoveel heerlijk rustige plekken. Wij zijn ook liefhebbers.

    1. Ben ik helemaal met je eens. Maar ze moeten wel opletten dat ze niet in dezelfde richting evolueren. Ze zullen er wellicht niet gaan voor de hoogbouw zoals bij ons, maar de vakantieparken nemen steeds meer plaats in.

     1. Dat zou zonde zijn, als dat zou gebeuren. Net het behoud van de duinen maakt het daar zo uniek. Cadzand bad sprak/spreekt me in dat opzicht het minste aan, sinds het onder dezelfde vleugels werd vernieuwd als Knokke Heist (te mondain, wat mij betreft).

      1. Ja, inderdaad, Cadzand-Bad worstelt met hetzelfde probleem als Knokke-Heist. Heel jammer. Gelukkig is er verderop nog veel moois te vinden hè 🙂

        1. Helemaal waar, het is een verademing daar. Al zijn er nog wel plaatsjes in Nederland die ik maar wàt graag wil ontdekken.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: