Eén van de weinige dagen dat het niet regende de afgelopen week, trok ik erop uit om de zonsopgang te fotograferen. Erop uit trekken is veel gezegd: naar een doodlopende straat een paar honderd meter van ons huis. Daar is het open en mooi. Je ziet wel de haven in de verte, en de eeuwige elektriciteitspylonen, maar dat is niet erg.

Ik vloekte een heel klein beetje toen ik zag dat er gewerkt werd, maar de werf lag stil en toen ik er beter over nadacht en rondkeek, bood dat alleen maar meer mogelijkheden.

Zoveel kleuren.

Achteraf zie ik wat ik ter plekke niet zag, dat ik een zwerm vogels mee op de foto had.

De kleuren zijn fantastisch, en ik ben blij dat ik mijn breedbeeldlens mee heb.

Manmade but beautiful.

Deze reiger had ik wél gezien, een klein gelukje dat ik hem netjes kon vastleggen.

En daar was de zon dan.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

    1. Breedbeeld- of groothoeklenzen hebben een korte brandpuntafstand, van pakweg 10mm tot 35mm. Ik heb een 18-200mm lens, een heel veelzijdige lens. Ik heb ook een 10-20mm lens, die veel beperkter is in gebruik, maar echt zalige foto’s oplevert. Ik gebruik groothoeklenzen vooral voor natuurfotografie, hoe kleiner de brandpuntafstand, hoe meer vervorming er gaat optreden (gebouwen die overhellen, bijvoorbeeld).

  1. Als je een vroege vogel bent, kan je de mooiste foto’s maken. Maar je moet uiteraard ook een goed fotograaf zijn en er oog voor hebben. Het is altijd genieten van je foto’s van de zonsopgangen!

Zeg het eens?