Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zondag houden we onze traditionele informele nieuwjaarsbijeenkomst met de kinderen. De laatste jaren is dat verworden tot een “soepfeestje”. Weinig werk, veel gezelligheid. Zaterdag maak ik dus soep. Veel soep.

Tomatensoep, obviously.

Van het afgewerkte resultaat vergat ik foto’s te maken.

Prei/pastinaaksoep met curry.

Ik kwam er een beetje te laat achter (of ik had niet goed opgelet) dat we zelf kippendijen moesten voorzien voor de kippensoep.

Het feestje zelf was bijwijlen een beetje chaotisch…

… waarbij mama en baby soms een beetje rust zochten in oma’s hoekje. Maar het was gezellig.

Ik heb nog Nikon-foto’s, maar die moet ik nog eens bewerken.

Dinsdag koos ik precies de juiste dag uit om de zonsopgang te gaan fotograferen, op zo’n 700 meter van ons huis. Eest mopperde ik in mezelf nog wat over de werken daar, tot me inviel dat ik die best wel in mijn voordeel kon gebruiken. Vooral omdat er op de werf nog geen beweging was.

Doe ik er morgen nog een fotoblogberichtje over?

Woensdag ging ik Mevrouw de Fotoschuur en offspring nog wat gezelschap houden. Het Ottootje was zijn rustige zelve.

Ik haalde de meisjes van school, vinden ze altijd leuk. Pipa was dan weer haar entertainende zelve.

Lili had wat moeite met de transitie van vakantie naar school, of ze had mij de laatste tijd meer dan genoeg gezien, in ieder geval, ze ging wat op haar kamer spelen, maar gelukkig was Agoe er nog om ons gezelschap te houden.

Op de terugweg maakte ik een foto die ik al lang eens wilde maken.

Donderdag. Nog wat regen, iemand?

Vrijdag maak ik een korte wandeling, op zoek naar plassen en reflecties. Ik kan niet zeggen dat ik uitermate tevreden terugkom van mijn tochtje, maar het kan niet altijd prijs zijn.

De directeurswoning van SAW (Société Anonyme Waarschoot).

Nog 44 keer slapen tot de Omloop. Nog 103 keer slapen tot we op reis gaan.

PS: ik vergat nog bijna mijn afgewerkt product van de week. Vrijdag slaagde ik erin op één voormiddag nog een legging voor mezelf te maken. Wat de ganse week ervoor niet lukte. Ik draaide mijn prioriteiten eens om, startte de dag niet met het huishouden maar met een plezierig werkje voor mezelf, en dat lukte. Een foto van een zwarte legging tijdens deze donkere dagen, dat was al wat moeilijker.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

19 reacties

 1. Mmmm, soep! Kan ik 3x per dag eten als het moet.
  De plassenfoto’s zijn mooi gelukt. Hoewel ik het helemaal gehad heb met de regen.
  Eerst een plezierig werkje, dan het huishouden … moet je meer doen.

  1. Zoals marieclaire al schreef, Société Anynome is het Frans voor Naamloze Venootschap of Besloten Venootschap. De Société Anonyme Waarschoot was een textielbedrijf, dat als zovele andere vorige eeuw ten onder gegaan is. De streek waar wij nu wonen, het Meetjesland, was een textielstreek bij uitstek.

 2. Gezellig zo’n familiefeest. De chaos moet je erbij nemen… Gelukkig was er dus ook een rustig hoekje voor mama en baby. De gebouwen herken ik. Was dat geen voormalige textiel- of verffabriek? Een mooi object om te renoveren… als er geld voor is.

  1. Ja, dat is inderdaad een voormalige textielfabriek. Aan renovatie is ooit begonnen, maar het lijkt me dat dat project nu stil ligt.
   Dit is aan het station, wij wonen dicht bij B&T Textilia aan de Oostmoer, een textielbedrijf dat het wel overleefd heeft.

 3. Ik heb je goede voorbeeld gevolgd en ook lekker een pan kippensoep gemaakt, En ik hof niet eens te delen. 😉 Altijd éérst leuke dingen doen, dat huishouden wácht wel hoor.

Zeg het eens?