Bij wijze van “bezighoudinge” breide ik onlangs een sjaal.

Achteraf dacht ik: ga ik die ooit dragen? Euh, ik denk het niet.

Waarna ik dacht, waarom doe ik eens geen giveaway? Altijd leuk, en misschien belandt de sjaal dan bij iemand die hem wél zal gebruiken.

Dus, bij deze. Een handgebreide sjaal, een grote driehoek, met gaatjes aan de zijkanten en in het midden. De lange kant van de sjaal krult mooi op. De sjaal is op velerlei manieren te dragen. Gebreid uit sokkenwol, dus je mag die met een gerust hart in de wasmachine wassen. Hij mag niet in de droger, uiteraard, plat laten drogen. De kleuren: wit, grijs, oranje tot terracotta, petrolblauw/groen, bruin.

Je krijgt ‘m gratis en voor niets, ik vraag alleen om de verzendkosten te betalen. Naar Nederland mag ook. Wetend dat de verzendkosten dan iets hoger zullen zijn.

Wat moet je doen? Laat in de comments hieronder weten dat jij de sjaal wil. Dat kan tot en met dinsdag 13 december. Waarna ik héél onschuldig (met zo’n naamloting website dus) een naam uit een grote pot haal, die de sjaal dan opgestuurd krijgt.

Veel succes!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

37 reacties

 1. Ik meld me graag aan, sjaals zijn altijd welkom hier 😉

  Maar ehhhhhhhhhhhh misschien mag ik een ander voorstel doen?
  Zoek eens op ‘Armoede maakt moedeloos’…. via Facebook en Twitter zetten zij zich in voor mensen in armoede in Nederland én België …. wellicht kun je via hen iemand heel blij maken die het echt nodig heeft en het zich niet zelf kan permitteren zich eentje te kopen of te breien/haken etc

  PS.. deze hulpgroep neemt nooit geld aan maar bemiddelt tussen mensen die dingen ‘weggeven’ en mensen die dingen ‘nodig hebben’ … ze zoeken dus ook nog ‘weggeef-kastjes-locaties’ Oftewel een plek waar mensen relatief discreet dingen kunnen achterlaten en ophalen indien gewenst, want armoede gaat (helaas) nog steeds ook enorm gepaard met schaamte

  1. You’re in 🙂

   Da’s nieuw voor mij maaaaar: er ligt nog wol boven die perfect hiervoor zal gaan. Bij een volgende keer “tijd voor mindless breien zonder echt doel in hoofd”, maak ik sjaals voor mensen in nood.
   Van deze vind ik nu dat ik niet meer van gedacht kan veranderen. Maar wil je hem zelf aan een goed doel geven, moest je winnen, dan mag dat natuurlijk ook!

  1. You’re in 🙂
   Het idee van Melody is inderdaad een goed idee. Ik heb nog wol liggen, waarvan ik (na het breien van wat dekentjes) sjaals ga breien, die ik dan wél ga weggeven aan mensen die ze kunnen gebruiken.

 2. Hij is práchtig , echt helemaal mijn kleurtjes maar toch hoeft mijn naam niet bij de lootjes, hij zou me véél te warm en te zwaar op mijn krakkemikkige nek zijn. Maar het is echt een beauty. Er zijn al meer dan genoeg liefhebbers zie ik.

  1. Over te warm kan ik niet oordelen, maar zwaar is hij echt niet, het is een lichtgewicht sjaal 🙂
   Je mag nog altijd van gedacht veranderen 🙂

 3. Ohh, zo een prachtstuk van jouw hand!! Die zou ik wel willen! Maar, ik kan me ook vinden in het project “Armoede maakt moedeloos” (been there, vele, vele jaren…), dus als ik de winnares ben, geef ik graag die prachtsjaal aan iemand in nood.

  1. Omdat ik een sjaal verloren ben op de trein, mijn favoriete eigenlijk, en die wilde ik vervangen. Maar de wol komt niet goed genoeg overeen. Ben nu bezig aan de echte vervanging 🙂 Je mag mee in de pot 🙂

Zeg het eens?