Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Where Did You Sleep Last Night van Nirvana, waarop Goofball doordraaide met Wherever I Lay My Hat van Paul Young.

Schoontje. Uit mijn tienerjaren. Leuk gevonden ook, die opeenvolging van titels. Ik meende me te herinneren dat Paul Young dit niet zelf geschreven had, dus ging op zoek naar het origineel. Dat van Marvin Gaye bleek te zijn. Ha, goed, daar kon ik wel wat mee. Ik vind trouwens de cover veel mooier dan het origineel. Maar Marvin Gaye heeft plenty andere mooie liedjes.

Zoals dit. Met het filmpje erbij besef je hoe actueel het nummer nog altijd is.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

16 reacties

  1. Dit is een parel van het zuiverste water, verdorie. Altijd al ontzettend mooi gevonden.
    Dat geldt overigens ook voor ‘Sexueal Healing’, een nummer dat hij nota bene in Oostende schreef. (Waar hij een tijd geresideerd heeft, zdat hij dus ooit een streekgenoot van me is geweest, hà!)

  2. Tja of het aan mij ligt of niet… ik vind heel vaak de covers mooier dan het origineel, misschien zelfs wel vaker dan andersom, dat weet ik eigenlijk niet.

    Wel leuk zo, muzikale pingpong

Zeg het eens?