Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Ghost Town van the Specials, waarop Goofball doordraaide met Ghost Busters van Ray Parker Junior.

Héél leuk gevonden, en zo echt een deuntje uit mijn tienerjaren. Ik zie de middelbare school aan de Coupure en mijn klasgenoten van toen weer zo voor me. Het doet me ook denken aan de film (die ik nooit zag, haha) want dit is natuurlijk zo’n soundtrack-nummer van een heel bekende film hè. Dus zocht ik het verder in die richting, en verdiepte ik me in van die soundtrack-nummers van bekende films (denk: Take My Breath Away van Top Gun). Heel veel wat ik niet graag hoor, maar deze hoor ik wel graag (ik heb zelfs de LP). Psychedelic Furs met Pretty in Pink, van de soundtrack van de gelijknamige film.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

 1. Fijne schijf, maar mijn favoriete Psychedelic Furs-nummer blijft toch ‘Here Come Cowboys’ van het in mijn jonge jaren grijsgedraaide album ‘Mirror Moves’. (Dat ik nog steeds in mijn bezit heb!)

  1. Potver, nu ga ik aan het twijfelen. Ik denk dat ik twee albums door elkaar geslagen heb. Ik heb Mirror Moves op LP, denk ik nu (die paarse hè, zo met blokjes?) en ik moet Talk Talk Talk op CD gehad hebben. Zoiets.

    1. Inderdaad. En die moet wel mijn eerste, betere kennismaking geweest zijn met Psychedelic Furs, vóór Pretty in Pink. Nu snap ik waarom het niet helemaal klopte in mijn hoofd 🙂 (even gaan spieken naar de tracklist) Oh ja! Met Heaveeeeeeeeen there’s a hole in my heart! Of zoiets.
     En het zou kunnen dat Pretty in Pink niet op Talk Talk Talk stond, maar dat ze dat later toegevoegd hebben toen het een hit was. Maar ook dat ben ik niet zeker. De troebele waters van de verste regionen van mijn geheugen 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: