Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag en zondag waren de meisjes hier. Een logeerpartijtje dat gepland was na het vorige, al een tijdje geleden dus. Alleen werd wat geschoven met de dagen, zo kon Florian zaterdagnacht blijven slapen in het ziekenhuis, en kwamen de meisjes ook weer thuis toen Janna en Otto thuiskwamen.

Ze hadden hun speelmat mee, wat een goede zet was.

De traditionele foto tijdens het eten. (die dan doorgestuurd wordt naar mama en papa als “alles goed hier” berichtje).


Lili leest elke dag een beetje. Of wat meer.

Ik maakte extra eten om morgen mee te nemen, zodat er een gezonde maaltijd is zonder dat er gekookt hoeft te worden.

Net als de vorige keer, vinden ze na het slapen ’s ochtends echt hun draai.

Kinders in huis.

Gisteren hebben we samen de stekjes van de pannenkoekenplant geplant.

Tweede middagmaalfoto, die niet naar mama en papa gestuurd wordt deze keer, want direct na het middagmaal gaan we huiswaarts met deze twee.

Thuis. En wie is daar? Ottoooooooooo!

Die verwonderde blik…

’s Avonds zag ik een regenboog.

En een mooie avondlucht. De chrysanten die Meneertje Mertens kocht in het begin dat we hier woonden, hebben de droogte overleefd en bloeien uitbundig.

Lili vertelde dat de zakdoekjes bijna allemaal kwijt waren, ze hebben er nog 3. Dus ja, ik haalde wat fleurige katoenrestjes uit, en zette me aan het knippen.

En tegelijkertijd maakte ik er ook wat voor mezelf. (de opgevouwen exemplaren links)

De huidige energieprijzen hebben me aangezet tot het haken van een tochthond. Heerlijk, mindless werkje.

Ik krijg wel eens foto’s toegestuurd van harige en baardige mensen die vertederd naar dat klein baby’tje kijken.

Ik hou me eens bezig met het uitmesten en netjes klasseren van mijn naaipatronen. En vind de handleiding van mijn overlock terug, die tijdens de verhuis verdwenen was.

Donderdag ging ik een handje toesteken bij de vers uitgebreide familie, en kan ik dan al eens een fotootje maken. Met de telefoon. Het zijn niet zo’n mooie foto’s als de foto’s die Janna maakt.

Op vrijdag vrat ik niet veel uit, maar kreeg wel plantjes aan de deur.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe kleinkind. Fijn dat jullie de meisjes op konden vangen want dat moet natuurlijk even allemaal een plaatsjes krijgen zo’n gezinsuitbreiding. Schattig manneke.

    1. Het is een beauty 🙂 Het lag al heel lang vast dat de meisjes in de herfstvakantie nog eens zouden komen slapen. Doordat de geboorte zo dicht lag bij die geplande dagen, hebben we wat geschoven met de dagen en konden we het zo plannen dat het ook heel praktisch was. Win-win 🙂

  2. Je spaart duidelijk camera noch smartphone; foto’s én situaties galore.
    Mijn dagen zien er de laatste tijd eender uit zodat ik veel foto’s maken maar even achterwege laat.

    1. Ik probeer voor een beetje diversiteit te zorgen 🙂 (wat ook niet altijd lukt, en ik ging niet bepaald veel op pad de laatste weken)

    1. Ja, in het begin leek het dat ze hetzelfde haar hadden, maar nu niet meer. Lili haar haar gaat sowieso donkerder worden (is al bezig). Pipa heeft echte krullen, in haar nek echt zo’n heerlijk mooie pijpenkrul, fantastisch 🙂

Zeg het eens?