Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Nicotine & Gravy van Beck, waarop Goofball doordraaide met Fell In Love with a Girl van The White Stripes.

Leuke keuze, ik vind dit een leuk nummer en inderdaad, de filmpjes volgen elkaar naadloos op.

The White Stripes hebben een vrouwelijke drummer met Meg White, en daarop wilde ik verder draaien. Jammer genoeg vond ik van The Carpenters geen geschikt nummer waarin duidelijk is dat Karen Carpenter drumt, en the Go-Betweens had ik hier al. Maar: The Velvet Underground hadden Maureen Tucker. Als dat geen mooi voorbeeld is.

Ik kies All Tomorrow’s Parties, één van mijn favorieten van de LP met de banaan. Hier de versie zonder filmpje, er circuleren ook wel wat versies waar een filmpje onder geplakt is, maar die vind ik maar niks. Ook een mooie live versie uit 1993 met John Cale op zang, maar die is dan weer zo anders. En covers natuurlijk, o.a. Nick Cave & the Bad Seeds (love it, op de eerste LP van Cave die ik ooit kocht) en Jeff Buckley bijvoorbeeld. Maar hier gewoon de kale versie, omdat zonder filmpje bij dit hypnotische nummer past.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: