Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Ik probeerde een mutsje te breien voor de baby op komst, dat had nogal wat voeten in de aarde. Een mutsje haken vind ik makkelijker. Een gebreid mutsje vind ik mooier. Gelukkig was er een muffin met chocola.

Meneertje Mertens ging met petekind en zoon op stap.

Dit is wel een grappige.

Ondertussen breide ik verder. Om er na het boordje achter te komen dat ik ervoor een stap in het patroon vergeten was: 25 steken meerderen. Ahum. Uittrekken dan maar.

Maandagochtend ging ik met de fiets eens naar de Wittemoerwegel, een pad dat ik gezien had op Komoot. Eens kijken of het daar mooi is om de zonsopgang te fotograferen.

Het was wringen om mooie foto’s te maken, het viel me niet helemaal mee.

Het mutsje is bijna af. Alleen nog mijn favoriete bezigheid (not): een pomponneke maken. Dat zal voor later zijn.

Dinsdag zag ik thuis een mooie zonsopgang.

Woensdag had ik het plan ’s morgens foto’s te gaan maken in Het Leen in Eeklo. Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik veel rondfietste en weinig foto’s maakte: meer location scouting dus. Maar ik weet hoe ik het een volgende keer moet aanpakken. (fiets ergens parkeren en achteraf geen afspraken maken).

Ik maakte een foto op het einde van het fietspad aan de spoorweg:

En dit is de plek waar ik een volgende keer wil terugkeren. Er waren ook nog niet echt mooie herfstkleuren, er was nog heel veel groen.

Daarna ging ik met trein en bus naar Janna, ging de meisjes van school halen, en maakte een dubbele portie eten klaar. Opa kwam mij ophalen, we vertrokken niet voor de meisjes hun portie pret met hem gehad hadden.

Kijk, mutsje af met pompon en al, en een sjaaltje erbij:

Wij wonen nu toch echt wel in een dorp hè.

Ik startte een breiwerkje voor mezelf.

En zo breien we door naar een nieuwe week.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

  1. Wat een mooi mutsje met sjaal. Ik hoop spoedig ook eens iets te maken voor mijn kleinkind op komst maar weet nog niet wat want zo handig in handwerk ben ik niet.
    De ochtenden waren prachtig deze week! Mooie foto met die nevel!

  2. Mutsje goed gekomen maar herken je theorie van haken en breien 😀 van een mutsje. Verrassing op komst, wat brei je? Toffe foto petekind met standbeeld. En toch knap zo vroeg je bed uit om foto’s te nemen. Genoten van het ochtendgloren en de mist.

Zeg het eens?