De foto’s die ik tijdens onze reis in juli in Frankrijk met de Nikon maakte, bewaarde ik voor thuis. Die foto’s zijn veel beter als ze zorgvuldig geselecteerd en bewerkt worden. En zo kan ik onze reis nog eens herbeleven ook. Ik laat ze beetje per beetje op jullie los, elke keer foto’s van 1 dag.

In de vorige terugblik enkel en alleen foto’s van de zonsondergang, vandaag dan weer is de collectie foto’s heel divers.

Vanuit Métabief trokken we een dagje Zwitserland in, om daar naar de koers te gaan kijken. Het leverde ons wat moeilijkheden op om het parcours te vinden (internet in Zwitserland is pok-ke-duur dus moesten we onzen plan wat trekken, wat goed gaat tot we op werken botsen), we reden een behoorlijke afstand, maar we zagen zoveel moois en belandden op een heel mooie plek, Rossinière in het Canton du Vaud, in de Zwitserse Jura. Met uitzicht op de bergen…

… en op le Lac du Vernex.

We installeerden ons op een mooi plekje op een kleine parking naast de weg. Ik maakte plenty foto’s van de omgeving…

… maar ook van de planten/bloemen die ik langs de kant van de weg zag.

We waren daar natuurlijk ook voor de Tour de France.

Ik had op voorhand gezegd dat ik dit jaar niet veel foto’s zou maken van de auto’s en renners. Tot het zover is natuurlijk. Maar, ik had wel een goed excuus: oefenen op het maken van foto’s in manuele stand van snel bewegende objecten. Nee, geen panning, gewoon simpel, beginnen met het begin.

We stonden bij een bocht, en soms was het echt wel spectaculair hoe plat de motoren zich legden.

Voor mij één van dé foto’s van deze Tour, die vent die met zijn glunderende kopje buiten het raam hangt, geeft zo goed de sfeer weer van zo’n dag.

Het “autootje van Vittel”, voor ons altijd het sein dat de renners eraan zitten te komen.

Waarna ik stopte met foto’s maken en genoot van de koers.

Op de terugweg kregen we een stevige berg voorgeschoteld, de Col de Jaun, waarna we toch even moesten stoppen om te bekomen en van het uitzicht te genieten.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

Zeg het eens?

%d