Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag barbecueden we met mijn ma en Herman. Ze trekken alle twee een gezicht, maar het was gezellig.

Ja, soms maak ik tijdens de koers een foto van het televisiescherm om later iets op te zoeken. Zoals deze Ermita de la Guía in Ribadesella.

Mooie lucht op zondagavond.

Zomers ontbijt op maandagochtend.

De laatste 2 weken was ik behoorlijk niet flink wat fietsen betreft, en daar moest toch eens iets aan gedaan worden. Dus vertrok ik maandagochtend voor een kort tochtje. De wolken waren weer mooi.

Even stoppen om het treintje te vangen. Mijn telefoon deed iets lelijks met belichting en kleuren.

Dit is beter.

Veel maïs, overal.

De jachthaven van Eeklo.

Dinsdag vertrok ik voor een wat langer tochtje richting Bentille. En keer op keer moet ik stoppen voor die mooie wolkenformaties.

Ik reed naar de Sint-Christoffelpolder, en moest er toch wel dit straatnaambord vereeuwigen.

Ik vond het er vooral mooooooi. Bij thuiskomst dacht ik al meteen aan een rit naar ginder waarbij ik wat meer in die polders zou rondrijden, maar dat zal toch moeten wachten tot ik wat meer kilometers in de benen heb.

De rit was mooi, de lucht ook.

Het was de week van de mooie luchten, lijkt me nu toch. Dinsdagavond, vanuit de tuin.

Al jarenlang, decennia eigenlijk, ligt mijn beer hier zonder snoetje. Vroeger stonden er houten, paars-bruine pareltjes op, die één voor één verdwenen. Geen ogen, geen neus meer. Ik dacht, laat ik daar nu eens iets aan doen. En nu, tja, nu lijkt het alsof ie een gasmasker op heeft. Ik zal nog eens moeten zoeken naar betere knopen en herbeginnen, denk ik.

Veel mooie luchten deze week (woensdagavond, vanuit onze tuin).

Donderdagochtend. Een ritje van 43km gepland, maar géén goesting, echt geen goesting. Uiteindelijk raap ik toch mijn moed samen, stippel een route van een goeie 20km uit, waarna ik me bedenk dat het de eerste schooldag is en dat delen van mijn route waarschijnlijk drukt befietst zullen zijn door schoolgaande jeugd op dat uur, begin nog eens opnieuw en eindig met een route van 25km op rustiger wegen.

Door het Leen, en dan een stoppen voor wat drinken en een foto.

Raad eens waar je dan altijd tegenwind hebt. Ah ja, op dat lange, rechte, onbeschutte stuk. Langs de Lieve in dit geval. Hier niet te zien (wegens teveel lawaai van de maïs-oogst) maar op grote delen daarvan zitten uitzonderlijk veel eenden en waterhoentjes en zo. En ik zag een reiger.

Op de Wittemoer kwam ik een kapelletje tegen dat ik al eerder gezien had, nu had ik de gelegenheid er te stoppen. Een onderkomen, nogal triestig kapelletje, vind ik. Blijkbaar op grondgebied Evergem, de H. Hartkapel.

Zou ik de deur eens durven opendoen?

Bwa ja zeker.

Onderkomen, oud, maar toch niet leeg. Mooie deurklink ook trouwens.

Wat nog? Euhm, dahlia’s. Die doen het nu wel goed. Belofte voor veel bloemen.

Ik heb nog meer foto’s van deze beauty, maar moet die nog bewerken.

We mogen ook meegenieten van de passiflora van de buren.

En na deze bloemenpracht zijn wij weg voor een weekendje Veluwe. Daag!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Schitterend idee om van het scherm een foto te nemen! Opschrijven ikke!!!! Dat ochtendbrouwsel melk en aardaardbeien, dat kregen de varkens vroeger 🤣, neen dank je. En waar ging je vaar toe? Een onbekende met een B dacht ik, nooit van gehoord. Mooie luchten en foto’s en weer bijgelezen.

Zeg het eens?