Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Veel foto’s deze week, ’t is maar dat ge het weet.

Zaterdag hebben we Lies op bezoek, en dat bezoek rijdt het gras af.

Of hoe foto’s de realiteit kunnen verdraaien. Meneertje Mertens was het gras aan het afrijden, en Lies wilde dat ook wel eens proberen. De hand van Meneertje Mertens op de foto is puur toeval.

Maandag en dinsdag waren de meisjes bij ons. Jawel, maandag én dinsdag, ze bleven slapen. Dat was lang geleden. Lili van toen Pipa geboren werd (en Pipa wordt er over een drietal weken 4), Pipa van de trouw van mama en papa (bijna 2 jaar geleden).

Er zijn tradities die je moet in ere houden. ’s Middags stuur ik zoals altijd een foto van de meisjes aan tafel naar mama en papa. Van papa, de kaashater, kreeg ik meteen een bericht terug: KAAS??

Er werd veel gespeeld.

Blad steen schaar! (een spelletje waar ik nog steeds de ballen van begrijp).

Waarna ze elkaar spontaan in de armen vallen. Geloof me, de liefde is niet altijd even groot. Maar toch.

Ze wilden slapen, maar het werd een klaagzang dat de buur(klein)kindjes teveel lawaai maakten. (dat willen slapen was ook maar fake, denk ik).

Toen opa thuis was, mocht er gezwommen worden.

Dikke pret.

Lili is een echte waterrat die het water doet kolken.

Opaliefde.

De stijl van Pipa is iets behoudener (nat haar, nope, wil ze niet), maar plezier had ze wel.

Ze durft al eens ietske meer.

Een spook droogt zich af.

En moest achteraf een beetje opwarmen in de zon, in de wind was het maar frisjes.

Avondeten. Spaghetti, natuurlijk! Weer een foto voor mama en papa.

De dames gingen erg vlot slapen, en sliepen ook goed. Wij blij. Het leukste vond ik nog dat ze ’s morgens hier echt hun draai vonden. Pipa helemaal verdiept in haar spel.

Lili heeft altijd wat meer entertainment nodig. Een opdrachtje (de versleten wasknijpers moesten uit het mandje) resulteert in het betere sorteerwerk, en zo is ze toch wel even bezig. Tekenen, knippen, plakken en kleuren doet ze ook graag.

Wat Pipa hier deed, geen idee. Geeuwen? Zingen? Iets met de nodige dramatiek uitleggen? Het kan allemaal.

Buiten wordt er ook met de poppen gespeeld (werk van Pipa).

Lili leert een nieuw gezelschapsspel, en beheerst dat ook snel (3 / 1 voor Lili, tegen mij, Pipa is er nog wat te klein voor).

In de namiddag gaan we eens naar de Lembeekse bossen.

Het is warm en het speelbos valt wat tegen, dus keren we terug naar huis en daar doen we nog een zeer deugddoend plonsje alvorens de meisjes naar huis te brengen. Iedereen content, de meisjes vonden het fijn, wij ook, voor herhaling vatbaar dus.

’s Avonds stuurde Sara me een foto van de mooie zonsondergang in Wetteren. Bij ons was het redelijk “gewoontjes” (wat voel ik me altijd pedant als ik dat durf te zeggen).

Maar toch, vergeleken met de zonsondergang de dag nadien, die was toch echt wel spectaculair te noemen!

Donderdagochtend vroeg. Het is heerlijk fris en ik eet mijn ontbijt buiten.

Ik probeer weer te naaien, dat lukt (beetje trein der traagheid wel), en zoiets had ik voor ogen voor mijn naaiplek toen we hier kwamen wonen. Eigenlijk zag ik hier nog een wit gordijn waaien in de wind, ik ga toch eens moeten kijken of dat kan.

Kleedjes voor Lili en Pipa in de maak.

De kleedjes zijn af ondertussen, daar kom ik later nog op terug.

Foto’s bewerken van onze reis, ik heb keuzestress.

Tussendoor maak ik foto’s van de dahlia’s die terug thuis zijn. Ik heb twee bloemen. Een bloem die heel traag opengaat…

… en een bloem die compleet staat te verpieteren. Zoals wel vaker, vind ik verval ook z’n charme hebben.

Er staan erg veel botten op mijn dahlia’s, er zullen dus nog wel foto’s volgen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Van de meisjes plaatst je toch nooit teveel foto’s? Heerlijk ze zo bezig te zien. Lekker op dreef met de naaiwerkjes zie ik dan als een teken dat het wat beter gaat met je. De vakantie heeft je blijkbaar goed gedaan. Rustig aan dan breek het lijntje niet zeggen we dan hier.

Zeg het eens?