Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zondag organiseerden we voor en met de kinderen en kleinkinderen een barbecue in onze tuin. Gelijk de echte grote mensen. Het bakken ging vlot, het was lekker, het was leutig.

De meisjes zijn lief tegen hun mama. Die het toch wel erg warm vond. Wij ook eigenlijk wel.

We hadden een zwembad voorzien, dat vlijtig gebruikt werd maar waarvan we geen foto’s maakten. Wel van Lili, die een momentje alleen nodig had.

’s Avonds was de zonsondergang schitterend, en dan maak ik foto’s uit het badkamerrraam.

Het was mooi genoeg om de Nikon uit te halen. Want een vorige keer had ik iets gezien, als er zo’n mooie lucht is, geeft dat een mooi beeld met de schoorstenen van de buren.

De dahlia’s die Sara mee had in een vaasje (cute, toch), kregen een tweede leven. Ik had wel een paar ideeën. Iets met een bakvorm van Ikea…

… en iets met zwarte stof.

Ik kon best wel leven met het resultaat.

Een melkbad (ofte een wolkje melk bij het water) geeft dit:

En met het zwarte doek (waar ik de kreukels niet uitgestreken kreeg en photoshop is nog altijd mijn vriend niet maar ik vind het best wel OK):

Eigenlijk kregen de dahlia’s daarna nog een derde leven, als decoratie. Mijn ma herkent de schaal wellicht. Die is eigenlijk voor taart.

Dinsdag waren de meisjes een dagje bij ons. Eerst moet er met de knoopjes gespeeld worden, uiteraard.

Soep en een boterham, het gaat er altijd goed in.

Na het eten rustte ik wat uit in de tuin, en kreeg ik bloemetjes van de twee dames.

Toen opa thuis was, mochten ze nog eens in het zwembad. Lili is een echte waterrat en plonst in het rond, de aanpak van Pipa is iets behoudener.

Pipa is er vooral trots op dat ze zich omhoog kan duwen aan de rand.

Maar op opa’s rug was ze tien man sterk.

Conclusie: a lot of fun was had by all.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

  1. De Dalia’s zijn ineens juweeltjes geworden door jouw camera. stuk voor stuk plaatjes waar ze ook op of in liggen. Heerlijk zo’n zwembadje in de tuin Levi en Amber amuseren zich er ook reuze in.

Zeg het eens?