Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Crystal Frontier van Calexico, waarop Goofball doordraaide met Seaside van Buscemi featuring Isabelle Anténa.

We blijven in de zomerse dansmuziekjes dus. Ik vond het een fantástische link, want de versie van Crystal Frontier die vaak op de radio gedraaid wordt, is de Buscemi Widescreen mix. Maar blijkt dat haar keuze van Buscemi puur toeval was, want ze kende het nummer Crystal Frontier niet. Wat een leuk toeval.

En dan vond ik dat ik in het remix-thema moest blijven. Buscemi is een Belgische DJ, en hebben wij nog Belgische DJ’s? Natuurlijk. Hebben wij Gentse DJ’s? Maar dat zal wel zijn dat! Souwax! De Dewaele broertjes! Die al een hele hoop fantastische remixes op de wereld losgelaten hebben! Ik zocht iets dat niet té klonk, iets met nummers die ik ken en graag hoor, en kwam zo bij Six Days van DJ Shadow uit, door de broers briljant gemixt met samples uit Girls van de B52’s. Zalig.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Je maakt de herinnering weer wakker aan het concert in de Vooruit van de B52’s waar ik ooit naartoe ging. Enigszins een andere bezetting, want Kirsty MacColl verving de toen zwangere Kate Pierson.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: