Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

De eerste week na onze vakantie zit erop. Ik heb het gevoel dat het al een eeuwigheid geleden is dat we weg waren, en deze week leek heel lang. Maar ik heb minder last van de post-vakantie-dip (wat dus een understatement is, laat ik het maar een groot zwart gat noemen) dan toen we in Gent woonden. Ik ben hier graag.

Bloggewijs keer ik voorlopig niet terug naar de oude routine. Geen Throwback Thursday en andere vaste ankers. Wel nog mijn dinsdags muziekje, omdat dat een samenwerking is en ik daar best wel veel plezier aan heb. En mijn week in beeld doe ik ook, omdat ik dat een mooi dagboek vind. Maar voor de rest? We zien wel. Voorlopig nog geen foto challenge, sorry jongens, ik zie het nog even hélemaal niet zitten.

Week in beeld dus. De enige foto van zaterdag (de camper in de truck wash) zat in mijn laatste reisverslag, en ook op zondag maakte ik geen foto’s.

Wat ik wel maakte, is een soort dagschema, heel rudimentair, waar ik me aan probeer te houden. Want ik wil weer tot iets komen. Een schema met fietsen, naaien, en foto’s bewerken. De eerste week lukte dat behoorlijk goed. Hopelijk blijft dat zo. Mijn schriftje met weekplanner, daar hou ik me toch ook al een paar maanden aan, dus het kan. Fingers crossed. Want vooral het naaien schiet erbij in, en vooral dat wil ik terug oppakken. Soit.

Schema dus, en fietsen. En dat deed ik 3 keer de afgelopen week. In de vroege ochtend, gezien de huidige temperaturen.

Maandagochtend was echt prachtig met de opgaande zon in de nevel. Het fietspad tussen Waarschoot en Eeklo.

Extreem mottige foto van een extreem mooie kapel: de H. Grafkapel in Eeklo.

Eén van de kapelletjes van de ommegang in Kaprijke (waar ik het al eerder over had) in het ochtendlicht.

Maandagnamiddag oogstte ik lavendel, dacht mijn oude zakjes opnieuw te vullen, maar vond het grootste deel ervan niet meer. Dus, nieuwe gemaakt. Met stofresten, de zijkanten gelockt en de bovenkanten geknipt met de kartelschaar. Vullen, lintje rond, klaar. Minimale inspanning, maximaal resultaat. Geleerd voor de volgende keer: begin daar in de voormiddag aan.

Woensdag fietste ik naar Zomergem, naar een Houvaster van de “oude garde”, die band blijft voor de rest van ons leven, denk ik. Zonsopgang langs de spoorweg.

Ik had mijn route door het Leen gepland, maar was vergeten dat die ’s avonds dicht gaat. Ik was er een uur te vroeg. Dus ik moest rondrijden, en ik wilde niet teveel te laat zijn, dus reed ik door zonder foto’s. Maar het was wel een fijne route, het onthouden waard. Le déjeuner dans l’herbe was zalig, de wespen veelvuldig, de babbel met Nele deugddoend voor beiden, en voor herhaling vatbaar. En toen moest ik me opeens naar huis haasten, want Coolblue was onderweg met een pak. Ik was nog op tijd.

We bestelden één en ander, waaronder een droogmolen. Ook tuinmeubelen, het zal Rietepietz plezieren te lezen dat we die met 50% korting aanschaften!

Vrijdag bracht mijn fietsritje me naar de Mariagrot van Maldegem-Kleit. Ja jongens, jullie weten dat ik een zwak heb voor dat soort dingen.

Voor de zonsopgang had ik me wat overslapen. De spoorwegovergang in Waarschoot sloot net toen ik in aantocht was, ik zag een jongeman op de fiets ongelukkig wezen omdat hij ervoor stond. Groot was zijn ergernis dat de trein met zijn poep op de weg stopte, en er dus drie minuten langer gewacht moest worden. Ik vond het allemaal wel grappig.

Ik passeerde het Schipdonkkanaal…

… het Canadees oorlogsmuseum in Maldegem

… de watertoren op de Kampel (de “poggio van het Meetjesland” – ja echt, gelukkig beklom ik hem langs de minst steile kant, moeha)…

… en zo kwam ik bij mijn eindpunt, de Mariagrot.

Via rustige wegen reed ik terug naar Eeklo en zo naar huis. Ik ontdekte de afgelopen 2 fietsritten aangename routes om verder op uit te bouwen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

 1. Ik herken alles uit mijn streek, alleen de grot in Kleit nog nooit bezocht. Ga ik zeker eens doen!
  Niets zo goed als een dagschema. Ik kan het weten want iedere vakantie word ik vaak onwel… behoorlijk vervelend.

 2. Fijn dat je thuiskomst goed is verlopen tot nu toe en dat je wegen vindt die jou helpen gaande te blijven. Ik hoop dat je wel blogt over je naaiwerk, desnoods alleen met foto’s in jouw ‘Week in beeld’.

 3. Goed gedaan, de halve tuinset dus gratis dát is nog eens een koopje! Mooi dat de “aftervakantiedip” binnen de perken blijft. Het komt wel goed als je gewoon naar je lichaam blijft luisteren. We zijn door al dat warme weer allemaal wel “een beetje van de leg” denk ik. Alleen met een aangepaste dagindeling is het te doen.

 4. Bloggen volgens een vast weekpatroon? Nou, neuh…
  Zeer te pruimen foto’s alweer. De grot van Kleit is me genoegzaam bekend; mijn moeder is er opgegroeid. (In Kleit, niet in die grot.)

 5. prachtige ochtendfoto’s. Straks ga je me nog ooit overtuigen zo om ook vroeg op te staan om zoiets te zien. Maar voorlopig ben ik blij genoeg met je foto’s.

  Moh is er een Canadees oorlogsmuseum in Maldegem?

Zeg het eens?