Woensdag 27 juli

We slapen lang, erg lang. Ik ben rond 6u eens wakker om te plassen (of was het 5u30), Meneertje Mertens slaapt nog en ik kruip terug in bed. En zo slapen we tot na 8 uur, begot. Meneertje Mertens maakt koffie, en zegt dat ik nu wel moet opstaan als ik nog mooie foto’s wil. Maar ik heb geen zin, echt niet. Ik blijf lekker in bed liggen tot rond 10u30. Het was eens nodig blijkbaar. Ik maak me klaar, ik snij een meloen om als ontbijt te eten, ik lummel nog wat rond, en we gaan eens een wandelingetje maken naar en op de plugstreet.

Het gebeurt niet vaak dat we spijt hebben van iets, maar nu hebben we echt spijt dat we gisteravond niet verder gereden zijn. Wat is het daarboven mooi, en weids. Er staan wat campers, en daar hadden we echt wel bij kunnen staan. Maar nu gaat het niet meer, we kunnen niet weg uit het baantje waar we nu staan. Maar we kunnen straks ginds boven wel koers gaan kijken.

We keren terug, eten hotdogs, en ik typ mijn verslag. De plannen voor vanavond zijn ook al gemaakt, we rijden naar een andere dan de geplande CCP. We passeerden gisteren aan de geplande camperplaats, en we zien het daar echt niet zitten. Ik wist dat het een veredelde parking is, en daar hebben we zeker niet altijd een probleem mee, maar deze ligt dus aan een héél drukke baan waar het er echt niet fijn en zeer ongezellig uitziet, wat ons doet afhaken. Dus verandering van plan, Meneertje Mertens zoekt ook al een plek waar we op het parcours kunnen inpikken morgen.

De publiciteitskaravaan passeert hier niet, we zagen beneden bordjes met een déviation voor de caravane. Veel mensen weten niet dat die karavaan hier niet langskomt, en druipen teleurgesteld af. 

We vertrekken met onze stoeltjes, telefoons en mijn camera naar de plugstreet, waar we ons in het gras posteren.

Stof eten, noemen ze dat, maar dan vooral voor de rensters en de mensen in de karavaan. Voor ons valt het mee, we zitten aan de goede kant van de weg.

Het hele circus passeert weer, motoren met fotografen, auto’s met verkenners, auto’s met vips, verzorgers, journalisten van diverse kanalen, de gewoonlijke horde Franse gendarmes,  noem maar op.

Het peloton is behoorlijk uit elkaar geslagen na de korte maar steile beklimming, en begint hier aan de reeks plugstreets. Het ziet er niet simpel uit. Ik zie maar 1 renster die ik herken, de Belgische kampioene. De witte trui zie ik niet, de andere truien ook niet trouwens, maar Julie De Wilde uit Laarne had ik wel eens extra willen aanmoedigen. Nadat we de bezemwagen en de voiture fin de course zien, pakken we ons gerief bij elkaar en stappen terug naar de camper. De berg waar we op staan, is mooi versierd door de eigenaars van de wijngaarden.

Naar ons gevoel is er elke dag meer publieke belangstelling voor deze Tour de France voor de vrouwen, en we vinden dat echt wel fantastisch. Door de uitgebreide coverage op TV, en ook door de verhalen in Vive le Vélo, leer je de rensters beter kennen, en dat maakt het geheel gewoon leuker om te bekijken. We vinden het gewoonweg knap, en we hebben echt wel genoten van deze ritten.

We ruimen op, en vertrekken naar de camperplaats van Auberive. Het valt ons daar behoorlijk tegen, het is een camping mon village maar dat is er niet echt aan te zien. De meeste plaatsen zonder beschutting, en de plaatsen ook erg dicht bij elkaar. Je luifel kan je er niet uitdraaien, en alle plaatsen lopen serieus af. We eten er iets en laden wat toestellen op, en zorgen dat we geloosd hebben en dat het water aangevuld is. Als we willen vertrekken, blijkt dat de plek op het parcours niet is waar Meneertje Mertens dacht, we moeten nog ongeveer 120 kilometer rijden om er te geraken. Plus dat we dan een behoorlijk eind afgeweken zijn van onze planning voor de komende dagen, die we niet kunnen en vooral willen veranderen.

Wat gaan we doen? Simpel, toch. We laten de rit van morgen vallen, en rijden meteen door naar de camperplaats in de buurt van Langres (Val de Meuse), waar we vrijdag willen zijn. Een paar reviews van die camperplaats (ook een camping mon village) zijn verontrustend, maar we beslissen het er gewoon op te wagen, en is het niet goed, dan zoeken we iets anders.

Onderweg.

Maar, gelukkig is de camperplaats helemaal OK. Groen, veel ruime plaatsen, echt campinggevoel, veel Nederlanders en Duitsers, tentjes en caravans en campers door elkaar. We slaan er onze tenten op (pun intended), en gaan hier blijven tot zaterdagochtend. Ik heb er wel zin in, eens ergens op het gemak staan en de omgeving verkennen. Kan Meneertje Mertens eindelijk zijn fiets nog eens uithalen ook. We verkennen de camping nog eens, eten iets, kijken naar de wolken, en kruipen in ons bed. De lawaaierige camping (veel kinderen) wordt stilaan rustig. 

Donderdag 28 juli

Ik blijf lekker lang in bed liggen, tot Meneertje Mertens vindt dat we echt wel eens naar de bakker moeten. Klein tochtje naar een bakker in het dorp, waarna we gezellig bekvechten over de te volgen weg. Ik wil terug langs de andere kant van de camping, om eens uit te proberen. Ik denk dat we de andere kant op moeten, maar Meneertje Mertens vindt dat we terug moeten, het kan toch niet zo ver zijn. Ik denk van wel, uiteindelijk stappen we zoals ik het wil, en ik blijk ook  gelijk te hebben, ha!

Voor de rest van de dag doen we geen klop. Buiten zitten, lezen (mijn leesgoesting is helemaal terug en ik heb in Frankrijk al flink wat boeken verslonden), beetje lummelen, iets eten, enzovoort.

Gelijk de echte kampeerders kijken we naar alles wat er gebeurt op de camping. We kijken naar de vertrekkers, en dat zijn er veel. We vermoeden dat dit eerder een camping is voor mensen die op doorreis zijn, die een tussenstop maken als ze richting zuiden rijden (of op de terugreis, dat kan ook). Vandaag zijn er maar weinig mensen die aankomen.

We maken rond 17u nog een wandelingske om foto’s te maken van de weg voor ons bezoek van morgen, en dan is het toch wel ferm warm. Maar lol hebben we wel.

We vragen ons af hoe het eigenlijk zit met dat chateau hier, de camping heet Le Chateau en het lijkt wel of er hier wel iets geweest.

Voor de rest: niks nieuws te melden. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

Zeg het eens?