Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Fietsen en vlinders, deze week.

Zaterdag maakte ik een kort tochtje in en rond Waarschoot. Het was vroeg, het kapelletje van de Bevende Hazelaar kan nog eens op de foto (omdat er dan geen mensen zitten toe te kijken op het bankje). Vreemde naam, op Wikipedia vind je meer duiding.

Thuis maakte ik foto’s van de hommels op de lavendel. Het is een leerproces, en het begint erop te lijken nu.

Zondag gingen we wat planten afzetten bij Milan en Sara. Ik had mijn camera mee, en ook daar maakte ik foto’s.

Van het komkommerkruid bijvoorbeeld.

En van huisgenoot Pumpkin.

We zijn aan het inpakken!

Ik had me voorgenomen om op zaterdag, dinsdag en donderdag te gaan fietsen. Dinsdag is hier ook al in de pocket. Ik maakte een mooi tochtje naar Bellem. Langs Ronsele, waar ik eens moet zoeken naar een beter standpunt om de kerk te fotograferen.

Boerenhof.

Ik had een kapelletje in de route gestoken, bleek het echt een prachtexemplaar te zijn.

Het Kasteel van Hansbeke. Privédomein.

Niet veel verder: dorpswoning met aanpalend kapelletje Nood Zoekt Troost. (schitterende namen toch).

Kasteel Mariahove, in het centrum van Bellem.

Woensdag oefende ik het fotograferen van vlinders nog eens. De lavendel in onze voortuin is een ware magneet voor bijen, hommels en vlinders allerhande. De kolibrievlinder zag ik niet, maar ik kon naar hartenlust oefenen met deze exemplaren. En ik heb het nu wel behoorlijk onder de knie. (iso wat hoger, diafragma wijd open, shutter speed hoog).

De gehakkelde aurelia. Nog nooit van gehoord, maar blijkbaar wel vaak voorkomend.

Het koolwitje mag ook op de foto hè.

En de dagpauwoog, natuurlijk.

De hommels willen altijd op de foto.

En deze cutie is een kleine vuurvlinder.

Die twee keer op de foto mag, hij moet maar niet zo knap zijn.

En dat is het dan voor deze week.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

  1. Al die kapelletjes onderweg vind ik zó sfeervol, dat zien we hier in de buurt nooit.
    Je hebt de vlindertjes ivangen inderdaad goed onde knie, dat is wel duidelijk.
    .

  2. aaaah ja de beestjes op een lavendel zijn altijd zalig. Ook een continue gezoem als je ernaast boekje zit te lezen of zo.
    Onze kat vond het gisteren wel goeie standplaats om een paar koolwitjes op te jagen.

Zeg het eens?