Vragen beantwoorden, dat doe ik graag. Dus zocht en vond ik vragen. In de vorm van de vragenlijst van Proust (die je ook regelmatig in De Morgen aantreft trouwens). Elke week beantwoord ik één vraag.

En opnieuw een leuke vraag deze week, vind ik.

Wat is je favoriete kleur en bloem?

Omdat zwart geen kleur is, is mijn favoriete kleur paars. En eigenlijk heel veel kleuren in dat kleurenpalet. Van oranje tot dieppaars. Zonnig en vrolijk en warm oranje. Statig bordeaux. Heerlijke auberginekleur. Zoals gezegd: dieppaars. Donkerpaars. Minder de lichte kleuren (geel, lila, knalrood), liever de intense kleuren.

Mijn favoriete bloem is de fresia. Omdat ze zo heerlijk naar de lente ruikt. Ik vind het eigenlijk moeilijk om een bloem te vinden die ik echt niet mooi vind. Onlangs had ik dat hier ergens in iets met tegenstellingen, een bloem waar je een hekel aan hebt. Ik noemde uit pure miserie een geranium (waar me dan verteld werd dat ik het waarschijnlijk mis had), maar eigenlijk vind ik geraniums ook mooi. En begonia’s. En dahlia’s (ik ga mijn dahlia’s vandaag verpotten in bloempotten, verwacht u maar – hoop ik – aan plenty foto’s van dahlia’s alhier). Ik hou van bloemen. Altijd, overal. Boeketjes, bloemen in de tuin, bloemen in de berm, onkruid, whatever, als het bloeit, vind ik het mooi.

(Mijn favoriete stof is trouwens zwarte stof met bloemetjes)

Wat is jullie favoriete kleur en bloem?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

24 reacties

 1. Ik kan echt niet kiezen. Noch voor de bloem, noch voor de kleur.
  Zonnebloemen vind ik mooi, maar ook gerbera’s en ranonkels, tere meiklokjes, Spaanse margrieten en Franse geraniums. Voor de geur hoef ik het niet te doen want ik ruik het toch niet meer.
  Kleur hangt heel erg af voor wat het moet dienen. Mijn kleerkast is een kakofonie van kleuren. Mijn huis daarentegen is neutraal met hier en daar een rood accent.

  1. Het is een leuke, maar moeilijke vraag hè.
   Er zijn bij mij ook zoveel bloemen die ik mooi vind.
   Kleuren ook, maar de mooie pasteltinten van een zonsondergang ga ik nooit kopen in kleren. Dus ja, ik begrijp 🙂

 2. Ik hou van turquoise en dan nog het meest van de kleur van het mineraal turkoois zoals je hier op Wikipedia ziet:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Turquoise_(kleur)
  Dat is trouwens ook de kleur van mijn fiets.
  In de natuur zijn er maar weinig kleuren die mij tegenstaan en een topper daar vind ik bijvoorbeeld het fris lentegroen. Dat heeft ook alles te maken met het feit dat als die kleur er is, de winter eindelijk achter de rug is.

  1. Jaaaaa, dat groen, idem hier! Echt genieten is het nu!
   Je voorliefde voor turquoise had ik inderdaad al gespot 🙂

 3. De fresia is ook mijn favoriete bloem, omdat ze inderdaad zo heerlijk parfum verspreidt, maar ook omdat deze bloem me aan mijn overleden zus doet denken, die ze altijd in huis had.
  Mijn lievelingskleur is blauw, maar naargelang de stemming wisselt dit vlot.

 4. Ik hou van klaprozen en stokrozen. Draag zelden bloemetjeskledij maar heb wel een sjaaltje met klaprozen.
  Een favoriete kleur heb ik niet. Ik draag het meest zwart of blauw. Geen pastelkleuren, dat staat mij niet.

 5. Dat is echt een té moeilijke vraag, er zijn eigenlijk zowel geen lelijke kleuren als lelijke bloemen, alleen kán een kleur ergens niet bij passen of je niet staan, of niet praktisch zijn waarvoor hij gebruikt is. Voor bloemen heb ik graag een gemend boeket, met veel groen ertussen als ik mag kiezen.

 6. Ik hou van witte bloemen, zoals witte lelies bijvoorbeeld. Ook witte rozen vind ik prachtig. Gele tulpen maken we dan weer meteen vrolijk. Als we het louter over kleur hebben, is mijn favoriet eerder een soort zeegroen.

  1. Zeegroen vind ik ook mooi. En witte bloemen ook. Ik vind zowat alle tulpen mooi. We hebben hier een struik met gele rozen, en die vind ik ook mooi. En ze ruiken ouderwets lekker.

 7. Mijn favoriete kleuren zijn groen en zwart. (En nee, ik ben geen supporter van Cercle Brugge.)
  Favoriete bloemen: rozen. Zonder enige twijfel. Moest dat al mogen (van mijn madam), ik zette mijn tuin vol rozen. 😉

  1. Mijn favoriete kleurencombinatie bij bloemen is paars en wit. Maar ik ben ook geen fan van Anderlecht. (geen fan van voetbal tout court)
   Hahaha, gelukkig is uw madam er voor variatie in de tuin. Maar rozen zijn inderdaad heel mooi.

Zeg het eens?