Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zondagvoormiddag maakte ik een moederdagritje naar Wondelgem. Het was mooi weer. Het landschap is mooi. De wegen zijn niet overal mooi. (klein beton-boeren-baantje in Sleidinge, altijd opletten op wegen waar tractoren rijden en bomen naast staan).

Doorrijden deed ik via Sleidinge/Evergem, ik keerde terug via Lovendegem/de Lieve.

Eindelijk een foto van het kapelletje aan Renning, een plek waar we al heel vaak passeerden met de auto.

Het had nogal wat voeten in de aarde, maar deze week maakte ik een eerste zakje voor mijn lenzen die zonder zakje geleverd werden. Bescherming.

Afgewerkt resultaat.

Het geestige eraan is dat het volledige zakje uit recyclagemateriaal bestaat. Buitenstofje een tafellaken uit de stash die ik van andere oma Nannydien kreeg, idem voor de fleece langs de binnenkant, garen komt van de rommelmarkt aan het Sint-Jacobs, het koord is een veter. Een oude veter.

Donderdagnamiddag en vrijdagochtend maakte ik wat foto’s van de flora in onze tuin.

Yep, rozen en bladluizen.

Het valt minder op, het zijn er ook minder, maar ze zijn er wel.

Campanula op de vensterbank. De enige planten op deze foto’s waar ik zelf een hand in had. De rest stond er al.

Onder de schutting door komt dit ooievaarsbekje piepen van bij de buren. Ik vind dat niet erg.

In de tuin vooraan duiken hier en daar viooltjes op. Blij mee.

En deze blijven altijd fotogeniek hè.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

  1. Het kapelletje is erg mooi onderhouden, en dat doet ook veel, vind ik.
   Die spontane planten, vind ik ook een fijn teken. Om de zoveel dagen ontdek ik iets nieuws nu 🙂

 1. Hergebruiken geeft vaak leuk resultaat. Ik maakte vroeger wel kinderkleding uit afgedankte grote kleding.
  Prachtige rozen ik hoop dat de luizen niet al te vraatzuchtig zijn.

  1. Dat doe ik ook graag, kinderkleding maken uit grotemensenkleding 🙂
   De luizen zijn rustig. De rozen bloeien lustig.

 2. Ik heb hier één roos, een rode klimroos. Het eerste jaar dat ik hier woonde was er amper één bloem, het tweede jaar twee, en nu staan er 12 bloemen op. Maar helaas ook bladluizen hier hoor.

  1. In Sint-Amandsberg had ik ook een rozenstruik, allez ja, zoiets toch, meestal kwam er maar één bloem op. Een hoogtepunt was 4 bloemen, maar dat was eenmalig. Hier bloeien ze nu lustig.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: