Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! 
De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Bojangle Plays Tonight van Rick Tubbax & the Taxi’s, waarop Goofball doordraaide met Grow a Baby van Pop in Wonderland.

Link: Tubbax als manager van Pop in Wonderland. Ik trek die link nog even door naar Isabelle A., beetje ongewoon voor mijn muziekkeuze alhier, maar ik vond het toch te mooi om te laten liggen. De link is dus dat Isabelle A opgelicht werd door haar manager. (lees -een beetje- meer)

Isabelle A maakt muziek die ik niet echt kan pruimen, maar ik vind het wel een vree wijs mens. Om verschillende redenen. Omdat ze afkomstig is van mijn thuis gedurende 30 jaar, Sint-Amandsberg, da’s één ding. Net als Helmut Lotti bijvoorbeeld, wiens moeder een soepronde had in Sint-Amandsberg, en bij wie ik in de eerste helft van de jaren 90 regelmatig een litertje soep kocht. (la petite histoire, altijd geestig vind ik).

Een belangrijker reden waarom ik haar wel OK vind: ze kan zingen. Ze kan goed zingen.

Ik koos van Isabelle A het nummer He, lekker beest, en ik ga u hier wat verschillende versies voorschotelen.

De orginele single-versie zonder filmpje.

Een Tien om te zien opname uit 1990, voor een beeld van toen.

En waarom ik echt respect heb voor Isabelle A? Omdat ze echt wel een straf karakter heeft. Er was de uitzending van Panorama over het Vlaams Blok, waar ze haar toenmalige single “Blank of zwart” kwam zingen. Er was luid en agressief boe-geroep vanuit de zaal, waar veel Vlaams Blokkers aanwezig waren, maar de toen 16-jarige Isabelle A bleef onverstoord doorzingen. Een kort fragment van een programma achteraf:

En nog eentje, als uitsmijter. He, lekker beest, samen met Luc De Vos in 2006 op het podium van de 0110 concerten (voor verdraagzaamheid, tegen racisme, tegen extremisme, tegen zinloos geweld):

Neh.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

 1. Ik herinner mij het voorval met het Vlaams Blok toen ze over blank of zwart zong samen met de Ghanese Edward Buadee van The Skyblasters. Hij vertelde dat hij zich echt bedreigd had gevoeld.
  Lekker Beest, mijn dochter zong het zo vaak. Ik durf het wel eens zeggen in een zotte bui tegen mijn echtgenoot en dan moet hij altijd zo lachen.
  Leuk met Luc De Vos. Nog zo jong en gezond. Zonde dat hij zichzelf de vernieling heeft in gedronken.

  1. Als je dat fragment ziet, kan ik me voorstellen dat hij zich bedreigd had gevoeld.
   Ja jong, Luc De Vos. Erg hè. Er zijn er veel in de artiestenwereld, die zichzelf in de vernieling draaien.

 2. Als kind was ik zot van haar! De muziek ligt me nu minder maar ze kan inderdaad echt goed zingen. Een van de meest onderschatte zangeressen van Vlaanderen, vind ik.

 3. Het is helemaal nieuw voor mij, maar het is muziek waar ik niet echt wat mee heb. Maar ik begrijp dat het wel een stoere meid is, die een duidelijk statement heeft gemaakt tegen het Vlaams Blok. Kijk, en daar heb ik dan ook wel respect voor. Als ik er toch een versie zou moeten kiezen, dan is het de laatste.

  1. Het gebeurt niet vaak dat ik muziek op mijn blog zet waar ik zelf ook niks mee heb. Maar in dit geval vind ik het helemaal OK, omdat ik respect heb voor haar levenshouding.
   Ken je Luc De Vos eigenlijk?

      1. Iets in die aard. En een gevoelige jongen die dat heel hard probeerde weg te steken. Ruwe bolster blanke pit, inderdaad. Showbeest. Een man met vele facetten.

 4. Ja! Met haar Blank of zwart in Lint (dat was in de gemeente Lint naar aanleiding van het openen van een asielcentrum) heeft ze mijn eindeloze bewondering gekregen! Wat een lef!

  Ik vind haar recent nummer met Tim Akkerman trouwens wel tof.

  1. Het nummer met Tim Akkerman vind ik wat te gezapig.
   Maar inderdaad, lef heeft ze te over, wat ze daar als tiener deed vond ik prachtig.

Zeg het eens?