Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

In de garage stond alles nog “voorlopig” (lees: een rommel waarin je niks terugvindt) in de rekken in de garage. Zaterdag ruimden we alles eens netjes op, en ik moet zeggen: ik ben er trots op.

Zondag was er een afscheidsfeestje. Mijn zus en schoonbroer gaan zes maanden varen, en we zwaaiden hen uit aan Astene Sas.

Er was veel volk. En taart.

En toen waren ze echt weg. Begeleid door applaus, gejoel, en een een loeiharde toeter.

En toen waren ze écht weg.

Ik kocht een nieuwe broodtrommel, en de keuken ziet er ineens ook weer veel beter opgeruimd uit. (opgeruimd in huis is opgeruimd in mijn hoofd).

Er was er eentje ziek, en ik ging er een paar uurtjes (met mondmasker en allerlei andere voorzorgsmaatregelen) bij zitten.

Grote zus was de dag nadien jarig, er mocht al een beetje gefeest worden.

Donderdag ging ik een eindje fietsen met het fototoestel op de rug. Wat een mooi zicht, met ginder ver de nevel. Of de regen, ik heb een groot deel van de rit op mijn ongemak gereden uit schrik dat het zou gaan regenen. (ik heb geen bescherming voor mijn fototoestel als ik het op mijn rug mee heb).

Toch een klein zwakje voor “the human touch” in een foto.

Het mooie kerkje van Wippelgem.

Aan beide zijkanten geflankeerd door een kapelletje, maar dat kreeg ik niet op de foto. Wel het kapelletje aan de linkerkant, met ernaast een buskotje en nog daarnaast een brievenbus. En erachter de pastorij, denk ik. Heerlijk beeld om de week mee te eindigen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

32 reacties

  1. Ik ook wel een beetje, zo gewoon een half jaar weg, maar toch je eigen huis hebben. Zalig 🙂
   Ze liggen daar vaak en graag, aan Astene Sas. Idd een mooie plek om te vertrekken.

 1. Astene Sas, dat is toch aan dat café met die rare uitbater?
  Het bushokje naast dat mooie kapelletje, slaat als een tang op een varken (vind ik).

  1. Ja, da’s inderdaad Astene Sas 🙂
   Ik vind in al zijn ouderwetsheid wel iets hebben: het is echt een stokoud buskotje 🙂

 2. In Astene Was gingen wij onlangs ook iets drinken. Heerlijke plek, alleen was het toen wat winderig.
  Je laatste foto is een allegaartje, het leven zoals het is.

  1. Jij kan dat ook wel waarderen hè, heerlijk opgeruimd.
   Ze varen naar Duitsland (richting Berlijn) waarbij ze dus ook door Nederland varen. We gaan over een maand ongeveer naar Friesland, misschien zien we hen daar dan wel.
   De site is http://waterenwal.be/
   Is flink bijgewerkt want ondertussen wonen ze niet meer op de Eiland, maar op de Hoop Doet Leven. De vorige eigenaren waren Nederlanders, ik heb er op het afscheid wat mee gepraat.
   (de Hoop Doet Leven kan je dus volgen op MarineTraffic) – en waterenwal op Instagram)

   1. Daar is een hele ontwikkeling geweest. Ik heb gelijk e.e.a. bijgelezen. Een turfschip is toch heel anders als een spits. Door de geringe diepgang kunnen ze op veel meer plaatsen komen. Een helmstok is wél even anders als een roer in de stuurhut. Ik ga op ze op IG volgen.

    1. Leuk 🙂
     Jazeker, het is een héle verandering. Ik was lichtelijk geshockeerd toen ik hoorde dat ze de Eiland verkocht hadden, maar dit schip is ook wel een mooi beestje 🙂

 3. Ha, een nieuwe boot, mooi! Ik heb meteen maar een account en een vloot aangemaakt op Marine Traffic. Dan kan ik in ieder geval zwaaien als ze in Fryslân nog eens in de buurt komen. Ik wens ze in ieder geval een hele mooie en behouden vaart!

 4. Mooi dat kerkje met een classicistisch frontonnetje. Ik wou dat wij plaatsnamen als Wippelgem hadden! (Wij hebben Muggebeet en Hongerige Wolf, dat dan weer wel. 🙂 ) De laatste foto heeft echt een mooie compositie.

  1. Jullie hebben ook Boerenhol, trouwens. Maar wij hebben dan weer Reet. 😀
   Die laatste foto is stiekem mijn favoriet.

 5. Het is wel een héél simpel bus huisje naast dat sfeervolle kapelletje. Of is het OV daar zó slecht geregeld dat je voor een rit beter even een schietgebedje kunt doen in het kapelletje. 😉

  1. Het OV is daar inderdaad slecht. Het bushokje is voor een “belbus”, je moet de dag voordien bellen om te reserveren. En dan bidden dat er niks tussenkomt, hoorde ik al van wat gebruikers.
   Het bushokje is oud, heel oud. Nog uit mijn kindertijd, of eerder. Maar het is beter dan niks, zeker? 🙂

 6. alle zeg, ben ik hier als ex Deinzenaar de enige die wel Astene Sas kent maar niet die uitbater?

  ah ik volg je zus op ig maar had niet door dat die zolang gingen reizen

Zeg het eens?