Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dit jaar gaan we terug naar een nabij verleden. Het jaar 2020, het jaar dat we in onwetendheid begonnen, het jaar dat we een beetje lachten met dat virus in China, het jaar dat we dachten dat we er na een vijftal weken wel weer vanaf zouden zijn, het jaar van de lockdown, het jaar van de mondmaskers en de social distancing, het jaar van het voortschrijdend inzicht. Het jaar dat we kennismaakten met corona.

Er was een lockdownverjaardag op komst, en ik maakte volop kleertjes. In opdracht van Sara maakte ik o.a. shirtjes voor Lili.

Ik zorgde dan ook zelf dat die bij het jarige kleutertje afgeleverd werden, want lockdowngewijs mochten Milan en Sara de baan niet op om cadeautjes af te leveren.

Zeer onkarakteristiek voor dat voorjaar, wolken. Wel karakteristiek: een lege snelweg (R4).

Later op de dag klaarde het toch weer uit, en kreeg ik van Janna zonnige foto’s van de meisjes. Little Miss Energiebommetje brengt haar bijnaam in beeld. Wat een heerlijk kind toch.

En zij lacht zoals alleen zij lachen kan. Wat een heerlijk kind toch.

De dag erna regent het zelfs. Shock! Horror!

En dan is er eindelijk die dag, waarnaar Lili al weken afstreepte op de kalender. Lili, 4 jaar! (foto’s hieronder uiteraard ook van Janna)

Herinner je je het Olaf-pakje nog dat ik vorige week maakte? Met een hoofddeksel gemaakt door andere oma Nannydien, en de baby/peuter erin, geef dit het volgende megaschattige resultaat.

Lili kreeg een decadent leuke verjaardag, met springkasteel en al.

En of ze blij was! Echt zalige foto’s zijn dit.

En ’s avonds was de jarige compléét uitgeteld.

Na deze mooie foto’s, is er ook nog de obligate foto van de stapel mondmaskers van de week.

En ook nog een foto, opnieuw onder een stralende hemel, in een lege haven. Er zijn wel auto’s, maar die staan werkeloos onder hun witte beschermhoezen, bij de Volvo fabriek.

En zo zit er weer een week in lockdown op.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

25 reacties

  1. Zalig hè 🙂 Ze kon het wel niet rap genoeg uithebben, het hoofddeksel werkte duidelijk op haar zenuwen en het Olaf-shirt zat niet erg gemakkelijk denk ik 😀

    1. Jazeker! Ik heb al een paar boeken op mijn e-reader gezet, en de rest in een lijstje gegoten in mijn Google Keep. Ben al aan het lezen, en het gaat me een stuk makkelijker af, het lezen ging de laatste maanden niet echt vlot. Nu kijk ik weer uit naar mijn boek 🙂
     Echt allemaal heel fijne tips!

 1. Er waren gelukkig toch nog hoogtepunten in het lockdown tijdperk. Al moest je er een springkussen voor in huis halen want dan springen ze zélf wel even wat hoogtepunten bij elkaar. 😉

  1. Met dat springkussen erbij werd het echt wel een zalige dag. Er mocht niemand komen, maar ze had zo’n mooie dag!

 2. goh man wij hebben toen ook in zotte bui een springkasteel gekocht. Om de kinderen bezig te houden als wij aan het werk waren maar uiteindelijk dierven we hen daar nooit zonder ons supervisie op te laten gaan dus het is niet veel gebruikt.

Zeg het eens?