Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! 
De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Rock N Roll Nigger van Patti Smith, waarop Goofball doordraaide met Before Easter van Tracy Chapman.

Goofball hield niet zo van mijn keuze (wat ik graag accepteer), ze vond dat Patti Smith betere nummers heeft. Zou kunnen, maar ik vind het toch wel een wreed straf nummer. Die hele LP Easter is volgens mij ongelooflijk sterk. Goofball draaide door met als link Easter, goed gevonden.

Zelf moet ik bij Tracy Chapman denken aan Fast Car, haar bekendste nummer. Dus ging ik op zoek naar fast cars. Natuurlijk flitst Little Red Corvette van Prince dan door mijn hoofd, maar ik wilde nog even verder zoeken. Jesus Chrysler Drives a Dodge misschien (geniale songtitel, maar zijn dat snelle auto’s? mwah) van de Screaming Blue Messiahs, of Go Lil Camaro Go van the Ramones. Maar laat ik maar bij Prince blijven. We hadden hem al eerder hier, maar ja zeg, we hebben het hier wel over Prince hè. Die mag zoveel als hij wil. Of ik wil, want zelf heeft hij niet veel meer te willen. In ieder geval: heerlijk nummer!

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

 1. ha ja ik ken Tracy Chapman ook best van Fast Car hoor, dus ‘k volg je associaties hier helemaal.
  en sommige sterren mogen hier gewoon vaak in onze lijst voorkomen.

  1. Ah is dat zo? Van die ouwe Amerikaanse karren ken ik niet veel. (wel dat er fantastisch mooie wagens tussen zaten).
   Maar met Little Red Corvette kan je niet veel verkeerd doen.

  1. Ik neem aan dat je ook geen Michael Jackson fan was?
   Prince vind ik behoorlijk geniaal. En ja, met Little Red Corvette zit je altijd goed.

 2. Prince was natuurlijk bekend genoeg , daar kwam zelfs ik niet omheen maar zijn muziek is toch grotendeels aan me voorbij gegaan.Maar dit klinkt niet onaardig.

  1. Ik was er helemaal mee weg, met Prince. Maar ik was dan ook tiener toen hij bekend werd. En dan gaat dat meestal wat beter 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: