Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dit jaar gaan we terug naar een nabij verleden. Het jaar 2020, het jaar dat we in onwetendheid begonnen, het jaar dat we een beetje lachten met dat virus in China, het jaar dat we dachten dat we er na een vijftal weken wel weer vanaf zouden zijn, het jaar van de lockdown, het jaar van de mondmaskers en de social distancing, het jaar van het voortschrijdend inzicht. Het jaar dat we kennismaakten met corona.

Vorige week zat ik een jaar mis met mijn inleiding, maakte ik er al meteen 2021 van. Nu is dat opzoeken van de algemene feiten van de week een vervelende klus waar ik altijd tegen opzie, die ik steeds maar uitstel. Dus heb ik besloten om het gewoon niet meer te doen, en me aan ons eigen kleine bubbeltje te houden en de petite histoire in ons gezin hier te delen. Wat eigenlijk gewoon de bedoeling was denk ik, maar ik kan het niet laten om altijd méér te doen. Bij deze: afgeschaft die handel!

Het was een week waarin de verveling bij Lies toch wel toesloeg, en ze overging tot het maken van smoothies.

Ze wilde havermoutpannenkoekjes, en we kwamen tot een goeie werkverdeling: zij maakte het beslag, ik bakte de pannenkoekjes. En of ze lekker waren! Voor herhaling vatbaar, wat we ook deden.

Het is de periode van de controles in het ziekenhuis, ook toen (dit jaar ook, meer daarover zondag, maar alles OK hoor). De opstelling van de wachtkamer was bizar. Toen ik er aankwam, was er niemand, een beetje later waren alle stoeltjes toch volzet.

Ik kreeg ook foto’s van Mevrouw de Fotoschuur (toen nog zonder fotoschuur en ook geen Mevrouw) van de dobbelsteen die ik vorige week maakte.

Het mooie weer hield aan, en natuurlijk bleef ik fietsen.

Uiteraard zag ik de meisjes nauwelijks, maar kreeg ik regelmatig wat foto’s toegestuurd door hun mama.

Kippenliefhebster Lili. Pipa houdt liever wat meer afstand.

Heerlijk spelen in het voorjaarszonnetje.

Eén van mijn favoriete foto’s van ons Piepje. Wat is het fijn dat mama Janna zo’n goeie fotograaf is, en er zoveel foto’s zijn om van te genieten. Lief klein dromertje met vuile knietjes en handjes van het buiten spelen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

    1. Ja! En die twee, die mogen zich naar hartenlust vuilmaken en spelen in de tuin 🙂 Er zijn heel veel foto’s waarop ze een beetje smoezelig staan, en ik vind dat leuk 🙂

Zeg het eens?