Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Op zaterdag moesten we (onder andere) nog eens in Gent zijn, en deze affiche blijft intrigeren. En is wel een beetje van toepassing.

De magnolia verliest al van zijn pluimen. Maar er staan nog altijd botten op ook, dus hij bloeit nog wel even.

Nieuwe bezigheid tijdens het koers kijken. Echt vlot gaat het nog niet, maar dat komt wel.

Maandag maakt ik een fietstochtje. Naar het kerkje van Beke, wat ik erg mooi vind.

Dan gaat het verder naar het kasteel van Lovendegem, wat op Komoot staat als “le château de Lovendeghem”, en dat er eigenlijk zo uitziet, groot en indrukwekkend. Jammer genoeg is het domein niet toegankelijk en blikkert het kasteel te hard in de zon voor mijn telefooncamera. Maar ik doe dit ritje nog wel eens met de Nikon.

Ergens onderweg in Lovendegem, een kapelletje.

Een verkeersbord dat ik nooit eerder zag. Eerst leg je een voetpad aan met rode dallen, waarna je moet verduidelijken dat het geen fietspad is maar een voetpad. Vreemd. Grappig wel.

Een eindje verder is er de kapel van de Voorde, toegewijd aan “O.-L.-Vrouw van het H. Hart.

Ik rij nog een stuk naast de Lieve, en ben blij dat ik bijna thuis ben, want het wordt ferm lastig.

En dan is er op woensdag dit. We weten vanwaar het komt, we waren al een paar dagen aan het testen, op dinsdag was ik al behoorlijk ziek, Meneertje Mertens blijft gelukkig negatief. Op donderdag ben ik nog steeds zo ziek dat er van mijn naai- en opruimplannen niets in huis komt. Beetje balen toch. Gelukkig had ik na zaterdagavond geen mensen meer gezien. Dinsdag voelden we de bui al hangen en stelden we de plannen met Lies op woensdag en Sara op vrijdag uit, en had ik weinig plannen buitenshuis zodat ik op dat vlak niet veel hoefde uit te stellen.

(dag 32 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

37 reacties

 1. Veel zieke mensen door Corona. Ik ben de tel kwijt. Het blijft heel vervelend. Ik wens je beterschap.

  Wat de foto’s betreft was ik vooral geïntegreerd door dat bord met blijven en gaan.

  1. Hoe gaat het nu met je?
   Ik ben 5 dagen flink ziek geweest, maar ik ben ook nog lang niet de oude. Hoest, snot, vermoeid.

    1. Toch wel wat erger dan “maar een griepje”, hè? Maar dat moet ik jou niet vertellen.
     Het zal hier dus ook nog wel een tijd duren voor ik er volledig vanaf ben. Gisteren werd het hoesten en het snot weer wat erger, zelfs.
     Hou de moed erin!

     1. Zoals je zegt, het hoesten wordt hier ondertussen eigenlijk steeds erger. Dat is ook vervelend want hoestende mensen worden scheef bekeken tegenwoordig. Terwijl ik nu echt wel veilig ben.

      1. Ja, dat is zo hè, je bent beschaamd om in het openbaar te hoesten! En die hoest klinkt soms ook echt wel erg, amai. Ik ben blij dat ik jaren geleden gestopt ben met roken, ik klink nu weer echt als een kettingroker!

 2. Zo leuk die borden!
  Niet normaal hoeveel mensen nu besmet geraken. Ik kreeg gisteren mijn 4de vaccin. Hopelijk krijgt het virus me alsnog niet te pakken. Het is een wonder dat ik nog niet besmet raakte.
  Draag goed zorg voor jezelf.

  1. Ah, jij kreeg al een prik! Ah ja, niet in België, inderdaad, in Nl wordt de 4e prik breder verspreid dan bij ons hier.
   Ik weet heel goed waar ik mijn besmetting opgepikt heb. Had vermeden kunnen worden.

 3. Ook hier in het noorden gaat corona nog rond alsof het erbij hoort. Maatregelen zijn er niet meer, dus we zijn weer op onszelf aangewezen. Volgende week maar weer een prikje halen.
  Hopelijk krabbel jij snel weer op, zodat je morgen in elk geval van de ronde kunt genieten.

  1. Als je het kan: doen, die prik.
   Dat de maatregelen volledig weg zijn, daar heb ik het moeilijk mee. Het gaat inderdaad nog rond, en het is niet “zomaar een griepje”.
   Ik heb een hele dag rustig in de zetel van de Ronde genoten! Heerlijke koers-dag 🙂

  1. Dankjewel!
   Idem hier. Zo voorzichtig geweest. Eén keer tegen wil en dank mijn schild wat laten zakken, en het was van dattem.

 4. Beterschap, ben benieuwd of meneertje Mertens negatief blijft, het virus is zó besmettelijk. Ik lag „gezellig“ samen met mijn man in bed, we sliepen 24/24 en dat bijna 3 dagen lang.

  1. Hij is negatief gebleven. Wel buikgriep gehad, maar geen corona.
   Bij mij was het volledig het tegenovergestelde: ik heb héél slecht geslapen. Denk dat ik 5 uur van de 24 sliep, dutjes erbij gerekend. Vooral liggen draaien en woelen.

 5. Heel vervelend da het virus je toch nog te pakken kreeg. Misschien speelde de verhuizing je ook parten, als je erg vermoeit vent heb je minder weerstand. Nogmaals beterschap.

 6. Wat een grappig bord! Wat jammer dat je Corona hebt. Hier hebben we het ook al gehad, ik denk dat iedereen het eens moet krijgen, helaas. Veel beterschap en hopelijk ben je niet te ziek.

  1. Dankje Riet 🙂 Het gaat hoor, ik ben aan de beterhand, maar het blijft allemaal lang hangen en ik had (heb) behoefte aan rust. Dus doe ik dat maar. In de 40 dagen bloggen uitdaging zitten 4 “skip-dagen”, normaal doe ik stug door, maar nu laat ik het even hangen 🙂

  1. Toen ik dit gisteren las, dacht ik: tiens, ik ken ook niemand meer met corona. Maar vanmorgen las ik dat er iemand toch prijs had. Maar de cijfers dalen wel.

Zeg het eens?