Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Het thema van vorige week, bloesem, zorgde voor een reeks prachtige foto’s. Je kan die resultaten hier bekijken.

Het thema van deze week: MACRO.

Maak een foto van dichtbij, van gelijk wat. Het mag zelfs een foto van een bloesem zijn, maakt helemaal niet uit. Jullie keuze van een onderwerp is helemaal vrij.

Ik dacht eerst dat het deze week zonder foto van mij zou zijn, maar bedacht dan toch nog iets. Het is een uitsnede van een telefoonfoto, en niks speciaals, maar je ziet al snel waarom.

Yep, ik heb het zitten. En ik ben sedert dinsdag zo ziek, dat ik nauwelijks tot iets in staat ben. Ik moet dus even uitzieken tot ik weer actief tot het beheren van de foto challenge kan overgaan.

Maar laat die foto’s ondertussen maar komen. Hopelijk van een leuker onderwerp.

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Een mogelijkheid die ik vorige week vergat toe te voegen: plaats een link naar je blogbericht met foto in de reacties. Dan voeg ik je foto toe aan het album. Als je in je blogbericht zelf naar dit specifiek bericht linkt, zou er automatisch een link bij mij moeten verschijnen. Als alle instellingen goed staan. En ook even geduld als je ‘m niet meteen ziet: ik moet die manueel goedkeuren, dus soms kan dat niet meteen.
 3. Een derde mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 4. Mogelijkheid 4 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige echt keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen. Je bent er nog altijd welkom!

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Veel plezier met het nieuwe thema, ik kijk uit naar de foto’s!

(dag 31 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

56 reacties

 1. Ai, jij ook al. We zijn dus lotgenoten, ik zou dezelfde macro kunnen plaatsen …. Het trekt niet snel uit mijn lijf hier. Kop op, extra immuniteit daarna.

  1. Voorlopig blijf ik aanmodderen. Niet ziek meer, maar wel hoest, snot en vermoeid. Ik meen me te herinneren dat jij ook corona had en lang last gehad hebt van die nasleep.

  1. Ik las in de vlucht (moet nog een rondje blogs inhalen) dat je ondertussen beter bent. Gelukkig maar! Een longontsteking is niet niks.

 2. Oei, dat klinkt niet goed met die besmetting. Het is intussen duidelijk dat corona nog steeds rondwaart, en niet zo’n beetje ook. Kortom: ik blijf voorzichtig.
  Heel veel beterschap gewenst, hopelijk krabbels je snel weer op!

  1. Eigenlijk niet.
   Ik heb er eens op geklikt, en de link werkt.
   Volgens mij heb je ergens op “verkorte link” geklikt, en werd de link daardoor ingekort. Iets wat vaker gebruikt wordt op bijvoorbeeld Twitter, waar je berichten beperkt zijn tot 140 tekens.

  1. Leuk! Wat een verschillen, de ene maakt nooit macro’s, de andere doet niet liever. Heerlijk! Er zitten echt prachtige foto’s tussen 🙂

 3. […] Nu mijn verandering van eetgewoontes begint vruchten af te werpen – het getal op de weegschaal zakt langzaam maar zeker – moet ik deel twee van mijn plan ook omzetten in actie. Meer bewegen dus! Het koude weer van het voorbije weekend was totaal niet uitnodigend om er op uit te trekken, maar vandaag moest en zou ik toch echt wat meer gaan bewegen. Ik had een rondje van zo’n 7 km uitgestippeld hier door het dorp, zodat ik netjes mijn 10.000 stappen al zou halen. De noordenwind zorgde er voor dat het toch nog erg koud aanvoelde buiten, maar ik besloot door te zetten, en trok dan maar mijn winterjas aan en ging op pad. Op deze wandeling is er niet zo erg veel te zien, maar toch had ik mijn camera meegenomen, want ik wilde wat foto’s proberen te maken voor de vierde week van Satur9’s challenge met deze keer als thema macro. […]

  1. Blij dat je er ook weer was voor de foto challenge 🙂
   Het ergste is voorbij wat betreft de corona-infectie, maar ik vermoed dat de naweeën nog een tijdje gaan aanslepen.
   Als ik het goed begrepen heb, is de tweede booster-prik er enkel voor +80 en mensen met een verminderde immuniteit. Dacht ik.

Zeg het eens?