Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag kwamen Janna en Florian en de meisjes op bezoek, om te helpen met wat dingen op te hangen en samen te eten.

De meisjes aten ook met veel plezier de pannenkoeken op die Sara eerder op de dag voor Meneertje Mertens en mij meebracht.

Als troost kropen ze wel nog lekker samen met mij in de zetel.

Zondag. Breiwerkje. Koers. Dan ben ik content. Het fototoestel staat ondertussen al heel lang op meesjes in de magnolia te wachten. Ik heb ze één keer teruggezien, maar toen was het nog te duister voor foto’s.

Op maandag maakte ik een kort verkenningsritje met de fiets. Ik wilde bloesems fotograferen maar dat lukte niet zo goed.

Het “kapelleken” op de Stuiver. Kapel Nood zoekt troost. Ze zijn hier wel aan de poëtische namen.

Onderweg daagde het me dat er werken waren op de route die ik wou nemen, en ik keerde dan maar terug. Waar ik in het doorrijden dit kasteel gemist had, passeerde ik er in het terugkeren dan toch. Welk kasteel het is, geen idee. Daarvoor zal nog een verkenningstochtje nodig zijn.

Aan de Lieve sloeg ik af en reed via Beke naar huis.

Via Katlijn ontdekte ik dat er in Eeklo een arboretum is. Zalig! Het is nog gratis te bezoeken ook. Op 4 kilometer van onze nieuwe thuis. Woensdag fietste ik erheen, en ik heb genoten.

Een soort rododendron.

Ik dacht dat ik het bordje van dit lage boompje fotografeerde, maar blijkbaar niet. Fout bordje. Het felle wit van de bloemen sprong er wel uit. Ook een magnolia? Er stonden er daar veel, heel veel!

Er staan nog meer camelia’s, het arboretum is zelfs “International Garden of Excellence” voor camelia.

Ik keer er binnenkort nog eens terug, want qua lentepracht moet het arboretum nog ontploffen.

Donderdagochtend maakte ik een klein studiootje in de kamer waar de meeste dozen staan. Foto challenge, weet je wel?

Deze zoetjes staan op ons terras. Qua bloemen en planten gaan we voorlopig niet veel doen, in de zomer zijn we vrij lang weg op reis, en daarna gaan we ons toeleggen op de tuin.

’s Avonds stuurde Janna me deze grappige foto’s door. De meisjes hebben zich blijkbaar goed geamuseerd in de naschoolse opvang.

Eindigen doe ik met een mooie avondlucht. Foto gemaakt door Meneertje Mertens.

(dag 18 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

20 reacties

 1. Leuk dat je ontdekte dat er een Arboretum in de buurt is… zo zie je maar…. ken je eigen streek hé. Waren de kleinkinderen aan het oefenen om zwarte piet te worden misschien ? Ze waren alvast héél goed op weg.

  1. Ik kijk er echt naar uit om het hier te verkennen, en nog veel meer te leren kennen 🙂 De oneindig veel kapelletjes roepen naar me…
   Het was iets met een boom (wellicht vermolmd) waar ze hun handjes instaken en aan hun snoet smeerden, volgens Pipa. Ze kunnen inderdaad wel doorgaan voor zwarte pietjes 🙂

  1. Zalig hè, die twee 😀
   Pipa vertelde iets van een boom en dat ze het vuil aan hun handjes van de boom aan hun snoet smeerden 🙂

  1. Haha ja 🙂 Pipa wil hier al komen slapen 🙂
   Heerlijk hè, die bloesem. Wacht maar, er komt nog veel meer! Volgende week ga ik er nog eens heen.

 2. Het kapelletje herken ik meteen, zo ook het arboretum waar ik al op bezoek was. Het kasteel, was dat op Stoktevijver in Ronsele?
  De zwarte toeten van de meisjes en hun glimlach. Zalig!

   1. Daar woonde vroeger een maffe pyschiater. Mijn schoonzus groeide op daar om de hoek. Zij weet er alles over. Het heeft na zijn dood lang leeg en vervallen gestaan. Ik weet niet wie er nu woont.

    1. Heel leuk dat jij de streek zo goed kent en zo veel herkent. Binnenkort fiets ik eens langs de andere kant van het kasteel, ik neem aan dat daar ook een poort is. Eens piepen of ik wat meer info vind.

 3. hahaha die smerige meisjes, fantastisch! Zo’n vuile smoeletjes vind ik ook leuk om te fotograferen.

  ik spot een MALM witte ladenkast, zo’n exemplaar heb ik ook…vanop mijn appartement in Gentbrugge naar Leuven logeerkamer naar nu badkamer oostkantons verhuisd. ‘k Vind dat schone kastjes.

  1. Zalig hè, zo’n vuile kindjes 🙂

   Ik vind die MALM kasten ook mooi en praktisch. Véél bergruimte. Zit vol met stof nu 🙂

Zeg het eens?