Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Het thema van vorige week, vrede, bleek moeilijk te zijn, maar ik zag heel veel creativiteit! Mooie resultaten. Je kan die resultaten hier bekijken.

Het thema van deze week: ZELFPORTRET.

Een thema dat in de vorige challenge ook aan bod kwam, maar het is zo’n klassieker dat het hier terugkomt. En het is een fijne manier om het gezicht achter de deelnemer te leren kennen.

Een selfie, een portret dat je maakte met je camera en de zelfontspanner, of met de afstandsbediening…

Je kan een klassiek zelfportret maken, een typische selfie, je kan het creatief aanpakken (ideeën opdoen op Pinterest is daarbij altijd leuk), een kleurenfoto, een zwart/wit foto…

Wil je niet met je hoofd herkenbaar op het internet, dan zijn er ook wel manieren om een creatief portret te maken waarop je niet herkenbaar bent. Ik kan wel een paar dingen bedenken. Zoals mijn foto van vorig jaar, trouwens. Niet dat mijn kop niet op het internet mag, maar ik ben nu ook niet zo zot van mijn kop.

Mijn foto voor dit thema maakte ik nog redelijk last minute. Ik maakte een donkere studio met wat ik had (en dat was een beetje knullig, om eerlijk te zijn, ik vond nauwelijks zwarte stof), en maakte (inspiratie van Pinterest) een portret met het vergrootglas dat ik liggen heb voor als ik mijn draad niet in mijn naald geregen krijg.

De instellingen stonden niet goed, ik had mijn ISO niet hoger gezet (schrik voor ruis) en geraakte er niet uit qua nabewerking. Waarop Mevrouw de Fotoschuur het van me overnam, en er toch nog iets moois van maakte. With a little help from your friends, or family, you can get anywhere.

En nu is het aan jullie. Een iets makkelijker thema dan vorige week, denk ik dan. Laat je creativiteit maar stromen!

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Een mogelijkheid die ik vorige week vergat toe te voegen: plaats een link naar je blogbericht met foto in de reacties. Dan voeg ik je foto toe aan het album. Als je in je blogbericht zelf naar dit specifiek bericht linkt, zou er automatisch een link bij mij moeten verschijnen. Als alle instellingen goed staan. En ook even geduld als je ‘m niet meteen ziet: ik moet die manueel goedkeuren, dus soms kan dat niet meteen.
 3. Een derde mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 4. Mogelijkheid 4 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige echt keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen.

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Veel plezier met het nieuwe thema, ik kijk uit naar de foto’s!

(dag 17 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

35 reacties

 1. Met een beetje vertraging de foto’s voor vorige week op Google gezet (iets met mijn model dat niet wou meewerken). Thx voor de Pinterest tip, ik ga daar eens snuisteren voor inspiratie 🙂

  1. Te laat bestaat hier niet hoor 🙂
   Ik vind het heel mooie foto’s. Je model mag dan wel al eens weerbarstig zijn, hij is in ieder geval erg fotogeniek 🙂

 2. goh ‘k vond dit een moeilijk hoor. gespeeld met allerlei gekke filters, met smoelen trekken want gewoon een selfie is toch maar gewoon een selfie. Enfin uiteindelijk toch maar iets ingestuurd dat ik recent trok waar ik wel content mee was

Zeg het eens?