Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag startte met een mooie zonsopgang.

We hebben een rustdag gepland vandaag, ook om naar het Vlaams openingsweekend van de koers te kunnen kijken.

Maandag ziet het weer er goed uit, en maak ik een ochtendritje naar de Bevende Hazelaar.

Ik maak er foto’s van de zonsopgang, mijn favoriete foto is deze als de zon al op is, en een gouden gloed verspreidt.

Het is koud, maar ik heb er weinig last van, en doe dus maar het voorziene ritje van 9km. Ik kom een verwaarloosd kapelletje tegen, maar er brandt toch een rood lichtje.

Dit lichtjes vreemde kapelletje zagen we al vaker tijdens onze vele ritjes tussen Gent en Waarschoot.

Ik zocht aan de hand van het serienummer eens op hoe oud mijn oude Singer is: gemaakt in 1908. Jammer dat er aan een zijkant wat fineer af is, en zo zijn er nog wel wat mankementen. Ik weet dat die machines nauwelijks waarde hebben, maar voor mij heeft ze wel emotionele waarde en ik vind het wel fijn dat ze nu in de woonplaats staat. (ik moet ze precies wel eens afstoffen. De machine zelf zit onder een houten bak, en ik doe die zelden open).

Sedert dinsdag staat de camera in de woonplaats. Ik heb meesjes gezien in de magnolia en in de haag, en wil daar eens foto’s van maken.

Bovenop alle andere wegenwerken, is Meulestedebrug deze week dicht. Het is me niet helemaal duidelijk hoe we de Dampoort moeten mijden als die brug dicht is. Het zorgt voor veel files, het is vakantie maar Gent is echt pokkedruk deze week.

Donderdag ga ik nog eens op zwier met het fototoestel. Het is een geaccidenteerd ritje: ik heb een nieuw statief mee, dat weegt zwaarder en het lukt niet om het mee te nemen zoals het oude statief. Veel gesukkel en gedoe, en dan ga ik maar te voet naar het plekje dichtbij. Uiteindelijk geen slechte keuze.

De lucht was mooi.

En ik ben blij met de foto’s gemaakt met de telelens.

Er arriveerde nog een klein gelukske. Allez ja, een gelukske van 50 x 70 cm.

Waar at ik gisterenmiddag mijn boterhammetjes op? Yep, buiten, in het zonnetje. Heerlijk.

Leeg. Helemaal leeg. Tegen vrijdag moet het overal zo zijn.

(dag 4 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

 1. Mooi, de gouden gloed.
  Mijn moeder had ook nog zo’n oude Singer met een trapper. Ze heeft die nog gebruikt tot ze stierf hoewel dat ding alleen maar stiksteek kon stikken. Surfileren deed ze met de hand. De machine staat nog in haar huis (waar nu mijn nichtje woont). Zou eens moeten vragen naar het nummer en opzoeken van welk jaar die is.

  1. Ik vind dat wel leuk om weten, wanneer de machine gemaakt werd. (in mijn geval: 1908 was ook het geboortejaar van mijn grootvader, en het bouwjaar van ons huis in Sint-Amandsberg).
   Mijn oudste zus heeft nog met deze machine kleertjes voor haar kinderen gemaakt. Het is van bij haar dat ze bij mij geraakt is. Ze werkt nog, maar ik zou begot niet weten hoe, en ik vind ook de moed niet om me erin te verdiepen. Ook deze heeft enkel een rechte steek.

  1. Bedankt voor je aanbod 🙂 Het afgelopen weekend was er nog eens eentje met een GLS-camionette en veel over en weer rijden, dus de tijd ontbrak ons nog om dingen voor de fun te gaan doen.

  1. Dankjewel! Je zal hier de komende tijd véél foto’s van kapelletjes zien, er staan er in de wijde omgeving van waar we nu wonen, echt enorm veel!

  1. Dankjewel!
   Eigenlijk kost het me bevreemdend weinig moeite, het huis los te laten. Ik had gedacht dat ik het moeilijker zou hebben. Hoewel het waarschijnlijk wel vreemd zal doen om de deur voor de laatste keer achter ons dicht te trekken. (vrijdag!)

  1. Dankjewel! 🙂
   Een mens kan zo blij worden van naar de lucht te kijken hè. Kleine, maar zeer belangrijke gelukjes 🙂

 2. Wat práchtig die vuurbol! Maar ja, je doet er ook wel héél veel voor. Ik zie me niet sjouwen met een statief en lenzen en wat er nog meer bij komt kijken. Het zal dus nooit iets worden met mijn foto’s. ;-(

  1. Ja, het is waar, ik heb het er echt wel voor over, voor die foto’s. Het is voor mij wellicht ook wat therapeutisch, net als naaien. Zelf iets creëren werkt helend voor miij.

Zeg het eens?