Ja, je leest het goed. Komt het als een verrassing? Ja? Wel, hier ook!

Ik heb besloten een vervolg te breien aan de Photo Challenge van vorig jaar. Die ik nooit goed afgewerkt heb, het ontbrak me aan energie. Waarvoor mijn excuses.

Maar nu heb ik er weer zin in, en vanaf volgende week steken we van wal.

Eenzelfde soort foto challenge als vorige keer, met niet al te veel verplichtingen. Je mag interpreteren zoveel als je wil (zoals in: het woord patroon kan je op meerdere manieren invullen, het woord bloem ook. Dat soort dingen dus). Je hoeft geen fancy fototoestel te hebben, en ook geen gewoon fototoestel, je mag ook foto’s maken met je smartphone. Je hoeft geen technische kennis te hebben van fotografie. Wil je wel wat kennis opdoen, dat kan, want af en toe ga ik wat theorie meegeven. En ik ben er altijd voor raad.

De challenge is in die mate hetzelfde als de vorige keer, dat een aantal thema’s gaan terugkeren. Er is veel nieuw, maar er zijn wat favorietjes die ik niet kan weglaten in zo’n challenge.

Je mag deelnemen zoals je wil. Alleen foto’s, tekstje erbij op je blog, Facebook, Instagram, ik vind het allemaal fijn. Het is weer zo van: niets moet. Wat ik wel fijn zou vinden, is dat je nieuwe foto’s maakt. Ik vind het niet erg als je niet op tijd bent, en wat later nog een foto hebt voor een thema dat al voorbij is. Chill. Relax. No rush.

Er komt een (besloten) Facebook-groep voor deelnemers, waarin jullie een babbeltje kunnen doen. Raad vragen. Ideeën opdoen. Foto’s tonen. Mogelijkheden zat.

Ik ben er nog niet helemaal uit of ik de foto’s gewoon op mijn blog post, of via Google Foto’s. Ik neig naar Google Foto’s, en zelf je foto uploaden. Ik heb nog even tijd om daarover na te denken. De galerij zoals ze was komt in ieder geval niet terug, daar had ik veel te veel werk aan. De foto’s zelf overal gaan zoeken was ook een hele klus, als jullie zelf kunnen uploaden naar Google Foto’s, zou dat voor mij héél veel schelen.

Een andere maatregel die het voor mij wat makkelijker gaat maken, is dat ik niet alle thema’s op voorhand ga bekendmaken. Eentje per keer. En die “per keer”, ik ben nog aan het twijfelen over een wekelijkse challenge, of een tweewekelijkse. Jullie meningen zijn van harte welkom in de commentaren!

In de zomer komt er ook een pauze, van begin juli tot halverwege augustus.

Volgende week maak ik dus een eerste thema bekend, en kan je eraan beginnen! Stof je fototoestel alvast maar af/ blink je smartphone alvast maar op!

(dag 3 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

 1. Mij lijkt het alvast een super leuke uitdaging. Een paar nieuwe spelregels, altijd goed. Knap van jou om er tijd en energie in te steken, je zorgt voor een mooie verbinding.

 2. Ik doe mee. Misschien niet elke keer, maar ik doe zeker mee.
  Ik zou het wel op een wekelijkse opdracht houden; twee weken is te lang. Mijn persoonlijke visie, uiteraard.
  Google Foto’s ken ik niet, dus die kelk zal ik aan mij moeten laten voorbijgaan. (Ik ben een Flickr-adept.)

  1. Zolang de foto’s maar bij mij geraken zonder dat ik moet zoeken (dus mail of het komende Facebook-groepje), is het ok 🙂
   De meeste reacties zijn voor om de week, dus dat zal het worden.

 3. Google foto’s ken en gebruik ik niet. Voor mij tweewekelijks, of ik sla eens over. Zal misschien wegens andere bezigheden niet elke keer kunnen meedoen maar laat me wel eens horen. Hoedje af dat je weer je tijd en energie erin stopt!

  1. Hahaha 🙂 Kan wat “invulling” zijn van 40 dagen bloggen hè 🙂 De challenge is niet arbeidsintensief, en je hoeft niet elke week mee te doen, dus wees welkom 🙂

 4. Oooh zalig! Ik ben heel graag terug van de partij 🙂 Wekelijks of tweewekelijks lijkt me wel een goed ritme te zijn (zolang het maar niet dagelijks is ;-)). En hoera voor een Facebookgroepje. Google Foto’s gebruik ik zelf ook al, dus dat vormt hier normaal gezien geen probleem!

  1. Ha tof, ben blij dat je zo enthousiast reageert! En je mag gerust zijn, dagelijks wordt het nooit, want dat kan ik zelf niet aan 😀

Zeg het eens?