Vragen beantwoorden, dat doe ik graag. Dus zocht en vond ik vragen. In de vorm van de vragenlijst van Proust (die je ook regelmatig in De Morgen aantreft trouwens). Elke week beantwoord ik één vraag.

Wat zijn je favoriete kwaliteiten in een man?

Zal ik eens beginnen met welke soort man ik niet fijn vind? Een grofgebekte macho die graag op café gaat en dronken thuiskomt. Nog eentje? Zo’n glad vertegenwoordigerstype zo, dat zich overal tussenuit lult en altijd het laatste woord wil. Nog? Zo’n passief-agressief exemplaar, dat altijd gelijk wil hebben.

Want ik heb altijd gelijk. Hehe, grapje.

Mijn favoriete kwaliteit in een man is eigenlijk dezelfde als de favoriete karaktereigenschap van de vorige vraag. Zachtheid. Empathie. Ik wil een man die zacht is, die betrokken is, die niet bang is zijn kwetsbare kant te tonen, die mij graag ziet voor wat ik ben, die me steunt in moeilijke tijden, die loyaal is en me bijstaat in goede en in slechte tijden.

Dat zijn de kwaliteiten die ik wil in een man.

En het goede nieuws is…

… ik heb er zo eentje.

Eentje die altijd mijn kant kiest. Die loyaal is. Die me verzorgt als het nodig is, zowel op fysiek als mentaal vlak. Die me steunt, no matter what.

Ik weet het.

I count my blessings.

(dag 5 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

 1. Ik val ook niet op de types zoals je ze hier beschrijft. Prijs je rijk met je man. Maar ik weet dat je dat al doet.
  Een goede liefde in je leven is zoveel. Mocht iedereen die hebben, dan zou de wereld er veel beter uitzien.

  1. Ik tel mijn zegeningen, inderdaad. En ik weet al evenzeer dat ik dit soort dingen nooit als vanzelfsprekend mag beschouwen.
   Ik ben het eens met je stelling.

 2. Je trok het beste lotje uit de loterij. Of werd het mijn winnend lot?😉
  Ik hou ook niet van machotypes.
  Empathisch vermogen, zoooo belangrijk, en een vleug humor als kers op de taart.

  1. Ja, dat ook. Meneertje Mertens is specialist in flauwe moppen, maar dat op zich is al grappig. Mijn zoon heeft dat van hem overgenomen. Zet die twee samen, en Sara en ik zitten met onze ogen te rollen 😀

 3. Die types die jij aanhaalt, daar blijf ik ook ver weg van. Nochtans hebben die gladde, vaak in het pak gestoken mannen, wel veel succes bij de vrouwen. Ik begrijp dat soms niet, haha. Ik heb gelukkig een heel lieve, zorgzame, sterke man. Zo blij dat ik hem ben tegengekomen.

  1. Ja, da’s waar hè. Foute mannen hebben een vreemde aantrekkingskracht op sommige vrouwen. Ik begrijp daar ook niet veel van.
   Fijn dat jij ook zo’n exemplaar tegenkwam. En ook fijn dat we dat beseffen, dat we daar gelukkig mee zijn.

 4. Oei, laat ik nou net een grofgebekte macho zijn die graag op café gaat en dronken thuiskomt, zich overal tussenuit lult en altijd het laatste woord wil.
  (NOT!)

 5. Ik kan de zon in het water zien schijnen hoor, al bestaat de écht volmaakte man niet, ik had er toch heel lang een die er tegenaan hing, net als jij. Volmaakte vrouwen bestaan natuurlijk ook niet . 😉

  1. Inderdaad, de perfecte man noch de perfecte vrouw bestaan. Gelukkig maar, want het zou maar saai zijn. Jouw Henk leek me ook een topexemplaar.

Zeg het eens?