Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dit jaar gaan we terug naar een nabij verleden. Het jaar 2020, het jaar dat we in onwetendheid begonnen, het jaar dat we een beetje lachten met dat virus in China, het jaar dat we dachten dat we er na een vijftal weken wel weer vanaf zouden zijn, het jaar van de lockdown, het jaar van de mondmaskers en de social distancing, het jaar van het voortschrijdend inzicht. Het jaar dat we kennismaakten met corona.

Een week waarin corona nog steeds iets was waar we niet aan dachten, en waar we ons weinig zorgen in maakten. Een pandemie, dat overkomt ons toch niet. Dat is iets van 100 jaar geleden.

Het was ook een week met weinig foto’s. Want, zoals nu, een grijze week. Een week van wandelingetjes in de buurt, hier in het Bijgaardepark.

Net als dit jaar, werd hier toen veel gebreid.

Omdat ik nu weinig foto’s heb, en mijn werkwijze de vorige twee weken nog niet op punt stond, deel ik hier ook nog twee foto’s van de week ervoor.

Het was namelijk een week waarin een waanzinnige zonsopgang figureerde. Ik herinner het me nog goed, we waren om boodschappen geweest in de Carrefour aan de Dampoort (“het vuil geebeetje”, lang geleden), we kwamen buiten en wow, wat was dat zeg. We zijn speciaal nog wat gaan rondrijden om foto’s te maken.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

Zeg het eens?