Elk jaar maak ik een overzicht van de boeken die ik gelezen heb. Meestal met sterretjes en al. In sterretjes heb ik deze keer geen zin, ik maak een overzicht en haal er de boeken uit die me bijgebleven zijn.

In Goodreads stel ik elk jaar een challenge in. Die challenge zet ik elk jaar op 26 boeken. Dat is goed haalbaar, want als het over lezen gaat, heb ik geen zin in moetjes, ik wil me niet opjagen. En gemiddeld 1 boek om de twee weken, dat is goed te doen. Ik las er het afgelopen jaar zelfs behoorlijk wat meer. Maar wel eentje minder dan die 35, want er zit een boek dubbel in mijn lijst, en ik krijg dat dubbel er tot mijn ergernis niet uit.

The Seven or Eight Deaths of Stella Fortuna van Juliet Grames blijft me bij, en Still Me van Jojo Moyes vond ik een heerlijk boek. Verloren tijd van Laura Lippman leed aan een euvel dat wel meer boeken hadden dit jaar: een lang en saai middenstuk waar ik maar niet doorgeploegd raakte.

Yup, ik heb een pak van de boeken van de Bridgerton serie gelezen, maar niet allemaal. Het was wel even genoeg geweest qua vederlichte lectuur. Lisa Scottoline lees ik ook graag. En de boeken van Jessie Burton, alhoewel ik The Minimalist dat ik vorig jaar las, nog altijd het beste vind. De zevende zus heb ik ook graag gelezen.

Misschien lees ik wel eens een boek om de mooie cover, dat kan gerust zijn. En hier zit het boek dat twee keer in de lijst zit. Gelukkig wel een boek dat ik héél graag gelezen heb. Camilla Lackberg lees ik ook graag.

Yep, ik lees graag thrillers. Het boek van Stephen King is geen horror, hij schreef er ook andere. Horror is niet aan mij besteed. Joyland was erg goed.

Momenteel ben ik bezig in Ik volg jou van Peter James, en ik ben ook Hersenorkaan van Ann De Craemer aan het lezen. Maar dat moet in stukjes, er zit veel in dat tijd nodig heeft om te bezinken.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

19 reacties

 1. Wat heb je veel gelezen! Ik vrees dat de tijd dat ik mij kon verliezen in een boek, en het ene na het andere boek verslond, voorgoed voorbij is. Heb sinds onze vakantie in oktober geen boek meer vastgehad. En vraag me niet wat ik toen gelezen heb want ik weet het absoluut niet meer.

  1. Ik weet dat niet Myriam. Dat vermogen om te lezen komt niet direct terug, en je bent nog steeds niet van je miserie verlost. Als je je algemeen wat beter voelt (lichamelijk en psychisch) zal je wel weer eens een boek ter hand nemen. Begin dan met een feelgood-book, niets te moeilijk of te serieus. Iets wat makkelijk leest en dat je zin geeft om verder te lezen. Zo pakte ik het in ieder geval aan. Ik las voor mijn ziekte Engelstalige boeken, het heeft járen geduurd voor ik dat weer kon.

   1. Het gebrek aan concentratie had ik al voor ik ziek werd hoor. Lezen is precies iets voor buiten, als het mooi weer is. In Spanje heb ik veel gelezen in oktober.
    Ik lees trouwens niet in vreemde talen. Altijd een hekel aan gehad. Is dan ook geleden van in mijn studenten tijd, op een enkele uitzondering na.

    1. Dan zal je veel naar Spanje moeten 🙂
     Ik ben Engelse boeken beginnen lezen omdat ik die trager las dan Nl talige boeken. Ik las veel te snel 🙂

     1. Bij mooi weer in de tuin is ook al goed hoor. Al hopen we natuurlijk nog dikwijls naar Spanje en elders te mogen gaan. Heb trouwens al een appartement geboekt voor de maand oktober.

 2. Heerlijk is het, om te verdwalen in andermans verhalen.
  Zo te zien hebben we een aantal boeken en schrijvers die overeenkomen. Ik zal eens kijken naar het boek van Stephen King. Heb er nu een aantal gelezen die ik zo uit had. Deze kon ik nog niet.

 3. Ik heb nu goeie voornemens om mijn gelezen boeken bij te houden. Er staat al eentje op trouwens.
  Het boek dat mij het meeste bij bleef in 2021 is ‘De Camino’ van Annya Niewierra.
  ‘Normal People’ ben ik nu aan het bekijken op Canvas.

 4. Je hebt veel gelezen! Ik ook, maar geen enkel van deze boeken. Wel fijn dat ik hier weer tips kan uit halen! Sedert dit jaar hou ik ook mijn gelezen boeken bij want anders vergeet ik het…

  1. De reden waarom ik bijhoud wat ik lees. Omdat ik anders te gemakkelijk in een boek begin dat ik al gelezen heb. Of dat ik een boek koop dat ik al heb. Vooral dat laatste vind ik zeer ergerlijk. Dus hou ik het maar allemaal bij… 🙂

 5. Ik wend mij bescheiden af, met drie boeken, nou ja boekjes, in een heel jaar past mij slechts nederigheid.
  Bij nader inzien waren het er vijf, nou ja ook niet om over naar huis te schrijven.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: