Regelmatig keer ik eens terug naar “onze reis naar de eilanden”, zoals we onze twee weken Frankrijk in september hier noemen. 

Er zijn veel foto’s waarbij ik denk: dit zijn mijn favoriete foto’s van onze vakantie. En deze horen daar zeker bij.

We reden van Île d’Oléron een kleine 50 kilometer verder naar Soubise, waar een camperplaats van Camping Car Park is bij de jachthaven. Soubise ligt op een zestal kilometer van Rochefort, en ik had er een fietsrit gepland naar de Transbordeur de Rochefort.

Tot mijn zeer groot plezier zagen we die Transbordeur de Rochefort, samen met het Viaduc de Martrou, vanop de camperplaats. Wat was het avondlicht op de brug mooi.

Bij de ondergaande zon maakten we nog een kort wandelingetje naar de jachthaven. Het avondlicht was betoverend, sprookjesachtig mooi. Geniet vooral mee.

We gingen eens kijken waar we het veer konden nemen voor onze fietstocht de volgende dag, maar viel dat even tegen. In september voer het veer enkel nog in het weekend, en wij wilden op donderdag varen. De fietstocht moest dus aangepast worden.

In het midden van de Charente lag het veerbootje te dobberen.

Rechts in de verte zie je ook het viaduct en de transbordeur.

Nog een laatste blik op het water.

Het Viaduc de Martrou en de Transbordeur hullen zich stilaan in duisternis, en wij gaan slapen. Morgen is het tijd om de fantastische piste cyclable rechts in beeld te befietsen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

Zeg het eens?