Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Opnieuw een week met weinig foto’s. We kunnen het opnieuw op het weer steken. Grijs, grijzer, grijst-st-st.

Of had het hiermee te maken?

Mwa, Meneertje Mertens doet dit drie maal per week op het werk (zie wat die mensen allemaal overhebben voor het leveren van uw pakjes), ik wilde ook eens. Of zo. No sweat. En ook niet positief.

De weg naar de vrijheid ligt open. Ahum. Op naar Flanders Expo morgen!

Alles ziet er zo deprimerend uit in de grijze mist. Vooral die kerk die er zo al deprimerend uitziet. Ondanks dat het bij ons nog geen 5 voor 12 is.

Een poging om de troosteloosheid wat te pimpen.

Voor de rest staan mijn naaimachines een beetje stof te verzamelen (ik ben 1 keer begonnen, maar na een gigantische beginnersfout heb ik de boel weer opzij gelegd), maar breien doe ik wel. Een sjaal voor een vriendin, vijf mutsen waarvan ik er twee ga gebruiken en met de drie andere weet ik niet echt wat ik aan moet (edit: eentje ervan heeft al een warme thuis gevonden), en een paar handschoenen zonder vingers om te fotograferen in de kou.

Ik heb zelfs geen extra foto om als omslagfoto te gebruiken, dus neem ik daarvoor maar een foto van vorige week.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

16 reacties

 1. Hier ook komende week de booster.
  Als naaister zeg ik trek je de fout niet aan. Ik moest vorige week met een lockmachine op pad omdat ik hem niet meer kon inrijgen. De pandemiespanning of dood anderszins beïnvloeden mij ook zodat ik basale dingen soms niet meer voor elkaar krijg. Complimenten voor je breisels. Creëren is altijd helend als het lukt. Je bijzondere handschoenen zo leuk en slim.

 2. Een paar weken geleden heb ik ook een zelftest gedaan, geen pijn, het kietelde wel heel erg 🙂 En ondertussen hebben wij hier ook allebei de boosterprik gehad, Yves al een paar weken geleden, ik gisteren, en tot nu alleen een beetje pijn op de plaats van de prik.
  Ik draag niet graag handschoenen, dus een vraagje : waar heb je het patroontje van de vingerloze handschoenen gehaald. Als ik klaar ben met de (vele) naaidingen die hier nog op tafel liggen, zou ik dat ook nog wel eens willen breien. Zal dan eerder voor volgende winter zijn vrees ik…

 3. Goed dat de booster er is, ik heb de indruk dat ze in Gent serieus achter liggen. Vrienden van ons, prille veertigers uit Leuven, hebben hun afspraak al gekregen. Bij ons nog oorverdovend stil.

 4. Wat een mooie mutsen heb je gebreid. Zo spijtig dat ik dat niet kan verdragen op mijn hoofd, anders had ik er eentje van je gekocht.
  Goh, die booster … ik heb de mijne al van in september (veel te vroeg als je ’t mij vraagt, amper 2 maanden na mijn 2de AZ) en ik ga volgend jaar in de problemen komen want ik mag na 15 juni Frankrijk (*) niet meer binnen want dan zijn mijn 9 maanden-na-booster verlopen.
  (*) en wie weet waar nog allemaal …

   1. Pffff inderdaad. Ik hoop dat je zus snel geneest, maar het is een heftig virus.
    Ik pas ook extra op. Heb net het kerstfeestje met mijn broer en zijn gezin geannuleerd. Vind het nu niet de moment om met meer dan 4 (en een half) samen te zijn.

 5. We hebben wel eens een mooiere en fijnere aanloop naar kerst gehad. Ook al is dat intussen al geruime tijd geleden natuurlijk. Ook hier in het noorden is het alweer een week grijs, saai en mistig. Gelukkig trof ik tijdens het ene ritje dat ik deze week gemaakt heb welgeteld 21 reeën op mijn pad. En daar geniet ik nu nog lekker van na. Wat moet een mens anders?

 6. Het is gewoon veel te lang donker iedere dag. Geen lol aan. Maar de mutsen zien er gaaf uit. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een must droeg, zal wel tijden de wintersport geweest zijn. Hier is het zelden zo koud dat ik een muts draag.

Zeg het eens?