Regelmatig keer ik eens terug naar “onze reis naar de eilanden”, zoals we onze twee weken Frankrijk in september hier noemen. 

Op de dag dat we Île d’Oléron achter ons lieten, maakte Meneertje Mertens nog een fietstocht. Ik vond het te hard waaien, en maakte een korter tripje met de fiets naar het fietspad van Saint-Denis-d’Oléron naar La Brée-les-Bains, om bloemen te fotograferen. De omstandigheden waren niet ideaal (wind!), ik heb véél foto’s gemaakt in de hoop dat er wat goede exemplaren tussen zaten. En dat is gelukt.

De alomtegenwoordige oleanders in de streek.

Groot kaasjeskruid.

Verdroogd bloemeke. Ook kaasjeskruid? Geen idee.

Dubbelkelk. (correct me if I’m wrong, ik ken er niks van)

Nog een laatste blik op de oceaan.

De kerktoren van Saint-Denis-d’Oléron.

Stokroos.

De mooie, smalle straatjes in de dorpen van Île d’Oléron.

Ik fietste nog eens op de piste cyclable die we vanop de camperplaats zagen. Onze camperplaats heette Aire Camping Car du Moulin, en wel hierom.

Het was een plek waar we graag waren.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

Zeg het eens?