In de reacties op mijn blogbericht Een jaar in fotografie werd gevraagd of ik Youtube filmpjes kon delen waaruit ik veel geleerd had. Het zijn er nogal veel, en daarom deel ik ze in een paar blogposts.

Vandaag de derde en laatste blogpost hierover. Een paar filmpjes die me echt bijgebleven zijn.

Het eerste, van onze Engelsman James Popsys. Over een aantal dingen die je leert al doende als fotograaf. Niet over instellingen, sluitersnelheden, ISO. Maar wat, hoe zal ik het noemen, levenslessen. Twee bleven me heel hard bij. Ten eerste de leercurve, en ten tweede dat je plezier moet hebben in fotografie. Mooie lessen.

Vervolgens onze Deense connectie. Ik vind het een beetje een vreemde man, maar ah, het plezier dat hij heeft op zijn tochtje, daar moest ik echt om lachen. En dat vind ik mooi. Oprecht plezier. Is me bijgebleven. Vind ik mooi aan zo’n filmpjes, dat mensen zo blij kunnen zijn met wat de natuur ons biedt. Het maakt me ook enthousiast. (en ja, ik kan ook wel zo eens doen als ik een érg mooie zonsopgang zie)

Dit mooi gestileerde filmpje bleef me ook bij. Introverte mensen en straatfotografie. Ik fotografeer graag in de natuur, maar ik ben niet vies van een beetje stadsfotografie. Hoewel ik me vaak geneer om die camera, ik voel me niet altijd op mijn gemak om foto’s te maken. Dit filmpje opende toch een beetje mijn ogen.

Tips voor beginners. Niet echt eerste-maand-beginners, maar beginners die al een basis hebben. Heel grondig, vind ik, ondanks dat het 20 tips in een korte tijdsspanne zijn. Maar toch. It’s not about the gear. En ook: you can’t polish a turd. En met een variatie op de leercurve van James Popsys.

How do you actually be your own true, authentic self as a creative person?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?