Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik het Don’t Go van the Hothouse Flowers, waarop Goofball doordraaide met 50 Ways to Leave Your Lover van Simon & Garfunkel.

Ze had inderdaad kunnen doordraaien met een ander “verlaat me niet”-nummer, maar deze opvolger vind ik schitterend. Mooi nummer, en goed gevonden.

Ik doe er nog een schepje bovenop en ga verder met Go Your Own Way van Fleetwood Mac, het beruchte nummer waarmee Lindsay Buckingham zijn oud-geliefde Stevie Nicks op het hart trapte. Fleetwood Mac, heerlijke groep, het lijken zo’n makke schaapjes maar hun verhaal is heel erg sex & drugs & rock ‘n’ roll.

U vroeg naar een link net Neil Finn? Die is er (echt, ik doe het er niet om). Neil Finn verving samen met Mike Campbell Lindsay Buckingham toen die uit de groep gezet werd. Niet tot ieders tevredenheid, die move, maar hey, denk je nu echt dat je nee gaat zeggen als Mick Fleetwood je vraagt mee te spelen met Fleetwood Mac? Ik dacht het niet!

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. Een ronduit schitterend nummer. Ik ben al heel lang fan van de groep.
    Er is heden zelfs een sublieme covergroep die Fleetwood Mac op een onnavolgbare wijze eert: Rumours of Fleetwood Mac. Check YouTube!

  2. Dit is het nummers die met hart en ziel door mij word meegeblerd. De tekst ken ik niet zo goed door mijn slechthorendheid maar dat regeltje ‘go your own way’ is de essentie van mijn levensloop en ik geef dat ook weer zo door aan onze kinderen.

  3. Maar ja, Fleetwood Mac!! Die muziek heeft in mijn huishouden vaak door de boxen geknald. Eén van die veel te zware boxen voor een living stond destijds op de barkast. In die barkast stond een keur aan glazen, ook omhoog op een smal boordje, die er ooit eens zijn af gedaverd en een slagveld achterlieten in de kast.
    Mijn jongste heeft die muziek in de genen overgeleverd gekregen van haar vader denk ik, want die is daar ook zot van. Compleet met foeteren op de moeder waarom ze al zijn CD’s ooit verkocht in een colère.

  4. Haaa…, weer eens iets dat ik ken, zowel de groep als het nummer . Het door jou genoemde nummer van Simen en Garfunkel is natuurlijk ook bekend én staat hier de platenbak net als Fieedwood Mac

Zeg het eens?