Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag begonnen we de dag met wat broodnodige beweging. We reden naar Sint-Jan-in-Eremo, waar Meneertje Mertens een fietstochtje maakte en ik een wandeling. De zonsopgang gaf magische kleuren, maar we waren een kwartiertje te laat vertrokken om die ten volle te kunnen in beeld vatten.

Ik maakte het licht ietwat dramatischer dan het was.

Tegen dat ik aan het Leopoldkanaal was, was het mooie licht verdwenen. Het gouden uur was wel nog niet voorbij.

Ik slaagde er wel voor het eerst in een foto te maken waar ik tevreden van ben van de beeldengroep Als de vos de passie preekt, boer let op uw ganzen, van Chris Ferket.

In de namiddag gingen we naar Janna en Florian en de meisjes. Opa entertainde Lili met een spelletje…

… en Pipa is haar vrolijke zelve en entertaint zichzelf.

Woensdag nam Meneertje Mertens verlof, en trokken we er nog eens op uit, met hetzelfde arrangement: hij fietst, ik wandel. We reden naar Poeke. Het kasteel van Poeke.

De herfstkleuren zijn mooi, zeker als de zon erop schijnt.

Ik wandelde op het kasteeldomein.

Ik wandelde ook door de velden. Dan kom je al eens een kapelletje tegen.

En een molen, in de verte.

Terug naar het roze kasteel.

En dat was het voor deze week.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Wat is Sint-Jan-in-Eremo toch mooi met zijn kanaal, kreken en hoge bomen. De naam van het dorpje alleen al klinkt zo lyrisch. Prachtig in beeld gebracht.
    Het kasteel van Poeke wil ik al zo lang bezoeken. Het moet er eens van komen.
    Schitterende foto’s ook van Pippa. Wat een dotje toch.
    Het reageren is nu wel gelukt. Na een update van mijn iPad, verloopt ook hier niet alles even vlot… Ik wou dat ik de update ongedaan kon maken want ik heb nu meer hindernissen te nemen. Het toetsenbord doet heel vervelend.

    1. Ik zag ooit eens foto’s gemaakt in het (onderkomen) interieur van het kasteel van Poeke, die vond ik echt schitterend. Daardoor heb ik een boontje voor het roze kasteel 🙂

Zeg het eens?