Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Het thema deze week: patronen.

Jawel, we hebben het gedaan, we hebben het einde van de foto challenge bereikt. Nog één opdracht is er, en ik moet toegeven, ik dacht op een bepaald moment dat ik mezelf toch wel wat aangedaan had met dit redelijk moeilijk thema. Patronen. Visual patterns. Erg belangrijk in de fotografie, dat wel. Visuele patronen maken een belangrijk deel uit van de fotografie.

Maar het woord patronen is ook multi-interpreteerbaar. Ik naai en ik haak en ik brei, en daarbij gebruik ik ook patronen. Dus dacht ik daar ook wel een beetje aan. En wilde ik ook daarmee iets doen. Of zou ik toch onze vloer in de gang fotograferen? Het is een mooie oude, met een mooi patroon. Of ik kon ook naar de stadshal in Gent, om de patronen in het dak daarvan te fotograferen.

Maar, de goesting is ver te zoeken, dus keep it simple keep it plain. Ik ben aan het breien, voor de Fotoschuur, en daarvoor gebruik ik een patroon. Ik brei ook een patroon, een ajour-patroon. Et voila. Mijn foto van deze week.

En gij nu. Kom maar af met patronen allerhande. Kleurrijke, misschien. Of monochrome, die zijn ook wel erg mooi. Of maak een foto van een naaipatroon. Het is mij allemaal gelijk. Maak er iets moois van voor deze laatste opdracht.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina. Moest ik je foto over het hoofd gezien hebben, aarzel niet om me een seintje te geven. Soms hol ik een beetje achter de feiten aan en mis ik wel eens iets.

Volgende week kom ik nog eens terug met een samenvatting van deze foto challenge. En daarna ga ik het nog wat over fotografie hebben. En ik ga nog wat blogposts maken met foto’s van onze vakantie. Want er zijn nooit teveel foto’s!

En nog een laatste noot: het overzicht met de foto’s van vorige week (zonsop- en ondergang) is echt uitzonderlijk mooi. Je moet echt eens gaan kijken! (==> klik!!) Ik weet het, het laadt traag, maar het is het wachten waard!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

  1. Hahaha, leuk! Ik denk na wat ik kan doen, want ik vond het ook leuk, en het zet me ook aan tot foto’s maken. Altijd mooi meegenomen.

  1. Dankjewel voor je mooie deelname!
   Moest je zin hebben om wat eerdere opdrachten die je aanspreken, in te halen, mag je dat gerust doen. Ik voeg ze dan met plezier toe aan de overzichtspagina.

 1. Patronen kun je inderdaad heel veel kanten mee uit, jouw patroon lijkt me erg leuk om te maken en zóveel leuker dan gewoon tricotsteek, oke, dit is eigenlijk ook alleen tricotsteek maar dan “met kunstjes”. ;-).

 2. Heel erg genoten van je challenge. Het is spijtig dat het gedaan is. Ik liet dan wel wat steken vallen de laatste tijd, maar dat kwam door de omstandigheden. Vandaag zijn we helemaal over. Nu is het een kwestie van ordenen en afwerken, maar daar gaan we nu toch echt wat tijd voor nemen. Het waren twee hectische maanden.
  Wat kan jij goed breien. Ik zou niet weten hoe ik aan zo’n mooi motiefje moet beginnen.

  1. Als je tijd en zin hebt om nog wat opdrachten in te halen, geen probleem hè, ik heb daar niks op tegen 🙂 Blij dat je ervan genoten hebt! En geniet van jullie nieuwe thuis.

  1. Heel graag gedaan 🙂
   Dat was ook mijn insteek, dat het niet verplicht was om altijd mee te doen, de keren dat je wél meedeed (en dat waren er best veel) werden erg gesmaakt 🙂

 3. 30 weken… ze vlogen voorbij hè…. (merken we aan meer dingen natuurijk hoe snel de tijd gaat)

  mooie foto’s zagen we ook …. en ook hoe mensen dan met heel verschillende invalshoeken met iets prachtigs tevoorschijn kwamen…

  Dank je wel voor die uitdaging…. als je met iets nieuws komt hou ik me aanbevolen

  1. Ja, daar zeg je wat, die verschillende invalshoeken vond ik ook prachtig om zien!

   Ik ben aan het denken over iets nieuws, want ik ga het toch wel missen ook 🙂

 4. Er was zo een fase waar mijn kinderen overal patronen in zagen…”oh mama, kijk dat is een patroon”. Ze hadden duidelijk een nieuw woord/concept op school geleerd en dat was cool om het overal toe te passen en best wel ontwapenend voor mij ook.

  Hun patroon fase is echter voorbij.

Zeg het eens?